Buna seara,
Vin cu o intrebare oarecum stupida.. dar e musai sa o pun pt ca m-am confruntat in seara asta cu o problema "traznita"; deci pe scurt : in subsolul blocului unde locuiesc, am o boxa. Vecinul care are vis a vis boxa, ma chinuie de ani de zile cu mizeria care o face langa boxa, mai mult ca atat mi-a postat un dulap mare metalic , ros de rugina si plin de sparturi, langa usa de la boxa, ceea ce-mi face dificila intrarea in boxa. Mai nou a inceput sa depoziteze tot felul de lucruri vechi si multe alte gunoaie in dulapul care a ajuns pe post de tomberon. Azi m-am infuriat si pt ca nu puteam sa intru in propria boxa (din cauza dulapului burdusit cu toate c..... m-am infuriat si i-am aruncat dulapul cu toate deseurile si toate gunoaiele lui. Vecinul respectiv a venit si m-a amenintat ca ma da in judecata ca i-am "furat" dulapul.. si ca imi va cere despagubiri!!!!!???? vin si va intreb pe domniile voastre, e posibil asa ceva? Mentionez ca dulapul ala zacea pe un hol comun intre cele 2 boxe, de cca 10 ani si ca niciodata n-am ajuns la o intelegere cu el sa-l mute sau sa stranga si sa-si depoziteze in propria boxa toate vechiturile si mizeriile ce nu-i mai foloseau in casa, deci? #-o, ar trebui sa-mi fac griji?
Am o cunostinta care are este implicata intr-un proces de urmarire penala. Instanta a anuntat-o ca "i s-a pierdut" un dosar cu probe si nu se mai poate reface dosarul complet.In acest caz ce se-ntampla ? cum se judeca mai departe procesul?#-o Daca nu mai exista probe la dosar care s-o inculpe , aceasta poate iesi de sub urmarire penala? Va rog lamuriti-ma ce variante sunt?:sorry:
Va multumesc.
Buna ziua,
Sunt divortata de 8 ani si am incredintata spre crestere si educare un copil in varsta de 12 ani. Fostul sot a emigrat in Canada de cca 1 an, si am deschis un proces pentru marirea pensiei alimentare. Mentionez ca de 4 ani fostul sot plateste pensie alim 100 ron.Am gasit undeva pe net, adresa noului loc de munca pe care-l are in Canada, si l-am citat in instanta pe adresa unde munceste, am primit raspuns din Canada precum ca, nu e completa adresa si... in concluzie, spuneti-mi va rog, cum sa-i gasesc adresa unde locuieste ? Instanta imi spune ca daca la termenul urmator nu depun adresa unde sa-l citeze imi sustenda actiunea sau ma judeca la salariul mim pe economie in Romania. Deci, va rog sa-mi spune-ti cum si unde sa ma adrezez , cine ma poate ajuta sa-i gasesc adresa? Cei de la Politie mi-au spus ca il pot cauta prin interpol doar daca a facut vreo infractiune, altfel nu pot sa-l gasesc, deci.... AJUTORRRRRR
Buna ziua, sunt divortata de fff multi ani si am un copil in varsta de 12 ani pe care-l cresc singura, cu o pensie alimentara de 100 ron/luna. Am aflat ca tatal copilei mele munceste in Canada cu contract de munca s,i stiu ca "dumnealui" castiga undeva la vreo 3000 de $ pe luna.(toate info le-am gasit pe net caci are un blog unde "defileaza" victorios cu toate realizarile lui!!!) Vreau sa cer in instanta marire de pensie. Stiu orasul si firma unde lucreaza, dar nu am adresa, cum pot sa formulez in instanta aceasta cerere, (ma puteti ajuta cu un model??)Mentionez ca el mai are 1 alt copil minor in crestere din a 2-a casatorie; ce procent maxim legal pot cere eu din veniturile lui?Daca el este emigrat de 6 luni se mai supune legilor Romaniei?
In momentul de fata eu am ramas fara serviciu si....
nu-mi pot permite sa angajez un avocat care sa ma reprezinte, vin la dvs cu rugamintea sa-mi "aratati" un model de cerere valabil pt cazul meu.
Va multumesc anticipat!!:love1::love2:
Am gasit aceasta adresa pe net si vin la dvs cu rugamintea de a ma #-o"lumina" intr-o problema:
Sunt rezidenta in Romania.Muncesc in Italia cu contract de munca de la 1 martie a.c pana la 31 iulie a.c. , angajatorul meu imi opreste impozitul pe venit pe bustapaga("fluturas") pe care mi-o da in fiecare luna. Toate bune si frumoase pana am auzit ca treb. sa platesc impozit si in Romania. Codul fiscal zice se contrazice cu conventia semnata de Romania cu Italia in 1977 pt evitarea dublei impozitari. Tot in codul fiscal am citit ca pt rezidentii in Romania, care lucreaza cu contract in strainatete, daca durata contractului de munca nu e mai mare de 163 de zile, nu e obligatorie declararea contractului deci nu este impozabil venitul obtinut.
Cum se calculeaza durata contractului meu, in zile calendaristice sau in zile lucratoare efectuate in fiecare luna?(pentru 1martie - 31 iulie 2010)
Deci in conditiile astea eu treb sa platesc diferenta de impozit, in Romania, pt venitul castigat in aceasta perioada?
Va multumesc