Nu, nu doresc sa se duca in locul meu la somaj, dar pentru a depune un dosar la somaj, este nevoie (pe langa altele), si de o adeverinta de la lichidatorul judiciar, pe care insa amana sa mi-o dea.
Pentru ultimul raspuns:
Mi-a incheiat Cartea de munca in decembrie (desi ultima zi lucratoare era 8 octombrie). Precizez ca incepand din 11 septembrie 2008 - 11 sept. 2010 am fost in CCC, iar firma a intrat in insolventa in iunie 2009 (patronii sunt de negasiti). Parerea mea este ca am dreptul la somaj, avand in vedere ca toate contributiile erau platiti pentru perioada in care lucram la firma respectiva. Acum insa lichidatorul ma tot amana, si sincer deja imi pierd rabdarea..
Buna ziua!
As dori sa Va intreb, in cazul in care administratorul judiciar al unei societati comerciale aflate in insolventa, nu-si face datoria fata de angajat (eliberarea actelor necesare pentru trmiterea in somaj), unde se poate reclama?
Va multumesc foarte frumos pentru ajutorul Dumneavoastra! Maine ma voi duce la Domnul doctor si o sa fac cum m-ati sfatuit!
Va doresc a seara frumoasa!
Va multumesc! Este vorba de certificatele de concediu de maternitate care am primit in 2008. Acum mi se cer aceste adeverinte in copie (de catre administratorul judiciar al firmei unde am lucrat, care este in insolventa), dar medicul spune ca aceste acte deja se afla intr-o pivnita, in arhiva.
Va multumesc foarte foarte mult, parca m-am mai linistit acum, mi-a fost teama ca raman si fara munca si fara somaj. Sa speram ca pana la urma voi reusi sa rezolv aceasta situatie.
Va doresc o seara frumoasa!
Buna!
Pana in data de 11 septembrie sunt in CCC. Problema este ca, anul trecut firma s-a vandut unui cetatean maghiar, care nu a mai facut nimic cu firma, adica nu are nici o activitate momentan, exista doar in acte, si este si in insolventa. Nr. de telefon a dansului nu este bun, nu pot sa dau de el nici cum. Am inteles ca pentru somaj am nevoie de inchiderea cartii de munca dar acest lucru cum o sa fie posibil daca de la firma nimeni nu este de gasit.