avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate dansgara

Activitate dansgara

Sunt autorul unei carti si as dori sa stiu in ce forma legala as putea sa o vand (Nu prin editura). Am o firma ( pe numele sotiei). Pot extinde domeniul de activitate si sa introduc si ”comertul cu carte” la domenii de activitate, iar ulterior sa vand cartea prin firma? Cum introduc produsul in firma spre comercializare: printr-un contract intre mine si firma?Sau e preferabil ca firma sa plateasca tipografia, iar produsul (cartea) sa vina pe numele ei? Dar tot ar fi necesar un contract prealabil intre mine si firma, nu?
Răspuns la discuția Modificare Revisal
Multumesc frumos, distinsa doamna.Si daca tot sunetm doar la 1 zi de 8 martie permiteti-i sa va urez La multi ani si sa va ofer un buchet de flori virtual.
Imi spuneti, va rog frumos, si mie cum ati procedat?

Multumesc frumos!
freeelis a scris:

Da, se poate face acest lucru prin corectia temeiului de drept al incetarii c.i.m.
Cu cat mai repede cu atat mai bine pentru dvs.

Cum se procedeaza efectiv?Sunt intr-o situatie similara! Ms frumos anticipat.
Discuție Decizie eronata
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine. In urma cu 2 saptamani mi s-a desfacut contractul de munca pt ca firma unde lucram, din cauza dificultatilor economice, nu a avut incotro. Din greseala, persoana care a intocmit decizia de intrerupere a contractului de munca a formulat ca intreruperea s-a facut prin acordul partilor si in aceasta forma a fost trimisa la ITM.Ulterior, dupa ce am constatat greseala, eu, dorind sa am dreptul la ajutorul de somaj, de comun acord cu fima, am hotarat, amiabil, sa reparam aceasta greseala.Cum trebuie sa procedam?
Accesul din parcarea lui privata la stradutza din fata blocului meu se face printr-o bariera si o portitza, ocupand astfel 3 locuri de parcare..iesirea din curtea lui in stradutza se face prin parcare!!!E legal ca Primaria sa acorde o astfel de autorizatie, luind din domeniul public - repet, si asa insiuficient pt masinile din blocul in care stau - si oferind unui investitor privat dreptul de a folosi el exclusiv acele 3 locuri de parcare, inoperabile datorita accesului auto?
Nush daca are relevanza faptul ca respectivul a fost consilier la Primarie, secretar de stat si om de afaceri cu business in imobiliare....
dar daca un o constructie de birouri recent facuta,fata in fata cu blocul in care stau, are o parcare privata a carei iesire au conceput=o prin parcarea blocului in care stau, furand astfel 3 locuri de parcare - si asa insuficiente! - e legal?poti abuza de o parcare deja existenta, ce tine de domeniul public, facand din o parte din ea privilegiul tau exclusiv?
Mentionez ca constructia respectiva are iesire si pe partea cealalta, la bulevard!
Multumesc anticipat pt raspuns!