Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine. In urma cu 2 saptamani mi s-a desfacut contractul de munca pt ca firma unde lucram, din cauza dificultatilor economice, nu a avut incotro. Din greseala, persoana care a intocmit decizia de intrerupere a contractului de munca a formulat ca intreruperea s-a facut prin acordul partilor si in aceasta forma a fost trimisa la ITM.Ulterior, dupa ce am constatat greseala, eu, dorind sa am dreptul la ajutorul de somaj, de comun acord cu fima, am hotarat, amiabil, sa reparam aceasta greseala.Cum trebuie sa procedam?
Firma va trebui sa emita o noua decizie, pe baza unui referat in care se va justifica ca nu exista o cerere de incetare prin acordul partilor, ci desfacerea cim s-a realizat la initiativa angajatorului, astfel ca temeiul juridic nu este cel eronat mentionat in decizie ci cel referitor la initiativa angajatului.
Aceasta noua decizie se inregistreaza la ITM.
Contract de munca
lilianna
Buna ziua !Am o intrebare daca din greseala s a desfacut contractul de munca cu 1 ianuarie ,angajatorul dorind sa desfaca contractul de munca a altui angajat ... (vezi toată discuția)