avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indreptarea erorii in inscrisuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indreptarea erorii in inscrisuri

-un angajat pentru care angajatorul beneficiase de facilitati conf lg somajului si-a dat demisia dupa doi ani de la angajare
-angajatorul duce la itm decizia de desfacere a cim cu 55b in loc de 79/1, dar duce si copia cererii angajatului vizata de angajator cu specificatia "de acord"
- functionarul de la itm completeaza carnetul de munca conf deciziei angajatorului fara sa tina seama de cererea angajatului .
- dupa un timp angajatorul primeste de la somaj o adresa prin care ii solicita restituirea banilor primiti drept subventie ptr angajat.
- angajatorul face investigatiile de rigoare si constata eroarea pe care a facut-o prin incadrarea la alt articol a desfacerii cim decit cea corespunzatoare
intrebare :
cum se poate corecta eroarea din carnetul de munca in asa fel incit angajatorul sa nu plateasca banii de care a beneficiat, itm spune ca angajatul trebuie sa actioneze in judecata pe angajator, dar acesta nu este afectat in nici un fel ba chiar este favorizat de articolul cu care i s-a desfacut cim si in ce temei sa o faca????!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:10, 9 Noiembrie 2009
ITM-ul completeaza carnetul de munca potrivit celor care sunt scrise in decizia de incetare a raporturilor de munca ... greseala este a angajatorului si nicidecum a celor de al ITM.

Singura solutie este emiterea unei noi decizii de revocare a primei decizii si apoi rectificarea in carnetul de munca.
bun!, dar daca carnetul de munca nu se mai afla in localitatea unde s-a facut inregistrarea si se afla la Bucuresti unde lucreaza la acest moment fostul angajat,cum se poate face aceasta?!
Carnetul de munca trebuie dus la ITM-ul care a facut inregistrarea il el pentru a i se face corectura respectiva.
mi se pare complicat!, care ar fi procedura ? cine il poate lua ?
1. Angajatorul a facut greseala si tot el trebuie sa o repare chiar daca este complicat.
2. Sa ia legatura cu fostul salariat si sa se inteleaga cu el.
3. Mie, cel putin, mi se pare irelevant daca se inregistreaza sau nu noua decizie (rectificata) in carnetul de munca. Pe salariat nu-l afecteaza in nici un fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz -medical- incetare cim alinvhs alinvhs Buna ziua, vin cu o mare problem la dvs. Avem o angajata care pe data de 17 aug si-a reluat activitatea dupa CIC de 2 ani. La data de 18 aug i s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim aly03_ro aly03_ro Buna ziua. In 2008 am incheiat un CIM de consultanta pe 2 ore cu o firma al unui amic de-al meu. In timp nu m-am mai interesat de contract intrucat nu primeam ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie itm teodora80 teodora80 Buna ziua, am unele nelamuriri privind procedura in instanta. Un SRL completeaza gresit o decizie de incetare C.I.M. si anume: contractul s-a incheiat prin ... (vezi toată discuția)