avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua !Am o intrebare daca din greseala s a desfacut contractul de munca cu 1 ianuarie ,angajatorul dorind sa desfaca contractul de munca a altui angajat ,a fratelui meu,deci acelasi nume ,cum se poate repara greseala?Va rog raspuns urgent pt ca mie imi trebuieste 12 luni consecutive pt a putea in concediul de paternitate!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 19 Martie 2012
Numai prin revocarea acelei decizii de incetare a c.i.m. se poate face asa ceva ... sau incheierea si inregistrarea altui c.i.m. incepand cu acea data (este o operatiune riscanta, intrucat angajatorul este pasibil de amenda).
Multumesc pt raspuns!stiti prin ce metoda se face revocarea acestei decizii deoarece contabila mea cand i am spus a zis ca ea nu a auzit de asa ceva?
Da, se emite o noua decizie de catre angajator prin care se revoca acea decizie ... se motiveaza prin faptul ca incetarea c.i.m. a dvs este o eroare materiala , facandu-se confuzie de nume ... uitati un astfel de model ...

Antet

Decizie nr. ... din .....

Administratorul S.C. ... (datele de identificare a firmei) avand in vedere faptul ca ...(a intervenit o greseala, o schimbare de schema de personal, nu s-a respectat o anumita procedura legala etc etc)

DECIDE

1. Se anuleaza decizia nr.. din ... privind incetarea CIM a dnei/dlui. ... avand functia de ....

2. Avand in vedere anularea deciziei mai sus amintite CIM nr. ... a dnei/dlui .... se considera ca nu a fost niciodata incetat producandu-si efectele juridice in perioada ... si ...

3. Decizia se comunica serviciului financioar contabil, oficiului juridic si persoanei in cauza (si ITM daca este cazul)

4. Prezenta decizie poate fi contestaa in termen de 45 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul salariatul/a.


Semnatura si stampila


Multumesc frumos!O sa merg maine cu exemplu d voastra sa vad ce o sa mai zica d na contabila.
Am aflat ,nu se poate retroactiv,amenda la ITM este de 10000lei!deci am pierdut concediul paternal

Alte discuții în legătură

Anulare decizie incetare cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema: a font inregistrat un cim pe perioada determinata 2 luni, cim a expirat in data de 31 iulie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Art 55 b si preaviz apetra apetra exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile? (vezi toată discuția)
Incetare cim dana.elena dana.elena Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati pentru a inceta CIM a unui angajat. Eu am facut decizia de incetare a CMI si nu stiu daca mai trebuie ceva. (vezi toată discuția)