avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua !Am o intrebare daca din greseala s a desfacut contractul de munca cu 1 ianuarie ,angajatorul dorind sa desfaca contractul de munca a altui angajat ,a fratelui meu,deci acelasi nume ,cum se poate repara greseala?Va rog raspuns urgent pt ca mie imi trebuieste 12 luni consecutive pt a putea in concediul de paternitate!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 19 Martie 2012
Ce nu se poate retroactiv? ... cu bunavointa se poate .. nu exista nicio amenda de 10000 lei pentru asa ceva ... decizia de revocare se emite in conditiile in care angajatorul si-a dat seama ca o decizie a fost emisa cu incalcarea legislatiei sau dintr-o eroare.

art.4 alin.3 din HG nr.500/2011 prevede ca : Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
de la ITM asa mi sa zis
Nu exista niciun termen in care se poate face revocarea deciziei de concediere de catre angajator ... prin urmare, in momentul in care constata ca a emies o decizie contrara legii , angajatorul poate revoca acea decizie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie incetare cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema: a font inregistrat un cim pe perioada determinata 2 luni, cim a expirat in data de 31 iulie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Art 55 b si preaviz apetra apetra exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile? (vezi toată discuția)
Incetare cim dana.elena dana.elena Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati pentru a inceta CIM a unui angajat. Eu am facut decizia de incetare a CMI si nu stiu daca mai trebuie ceva. (vezi toată discuția)