Buna seara,
Intrebarea mea ar fi daca, o data admisa aceasta exceptie in cadrul unui litigiu, poate fi opusa cu succes fata de autoritatea emitenta si in cadrul unei spete asemanatoare?
Mai exact, stiu ca actul ad-iv declarat nelegal este inlaturat de la aplicare in cauza in care a fost ridicata exceptia, dar ma pot prevala de ea, intr-un alt litigiu, aproape identic?
Merci frumos pt ajutor!
Merci pt raspuns!
Am gasit insa practica judiciara in sensul ca - in masa partajabila - vor intra doar sumele de bani efectiv platite in timpul casatoriei, urmand ca sotul carui i se atribuie bunul imobil, sa preia si creditul bancar.
Cat despre ipoteca constituita asupra imobilului, aceasta nu schimba cu nimic calitatea de propietari a fostilor soti. Dr de proprietate asupra casei se transfera o data cu incheierea contr de v-c., si nu abia la finalizarea creditului.
Buna ziua,
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:
In masa partajabila va fi introdusa doar suma de bani achitata in timpul casatoriei( avans +rate efectiv platite) sau va fi avuta in vedere intreaga valoare a imobilului( desi sotul caruia i se va atribui bunul in natura va ramane in continuare debitorul bancii)?
Multumesc anticipat pt ajutor!
Buna seara,
M-am confruntat cu o situatie aparte:
Desi am invocat exceptia netimbrarii unei cereri reconventionale,instanta nu s-a pronuntat asupra ei, ba mai mult, a si admis-o, obligand paratul -reclamant la plata ulterioara a taxei de timbru, prin dispozitivul sentintei.
Este legala o asemenea practica? Totusi, instanta a omis sa se pronunte asupra unei exceptii peremptorii...
Ce ar fi de facut?
Merita sa formulez apel?
Multumesc anticipat pt raspuns!
Buna ziua,
Intrebarea mea ar fi daca este obligatorie citarea tertului poprit in cadrul contestatiei la executare si daca da, care ar fi temeiul legal ?
Din dispozitiile actualului Cod de proc. civ. nu reiese cu claritate daca este obligatorie sau nu citarea tertului.
Va intreb pt ca instanta a suspendat contestatia la exec pt neindicarea tertului poprit!
Multumesc anticipat pt ajutor!
multumesc frumos pt raspuns!
Am inteles, deci pana la partajul propriu-zis orice alt inscris nu are nicio valoare. Taxele notariale sunt si ele insemnate, insa. :(
Buna seara,
As dori sa stiu ce valabilitate are o declaratie notariala din partea fostului sot, cum ca nu are nicio pretentie asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei?
Momentan nu as dori sa facem partajul, caci nu am suma necesara achitarii taxelor notariale!
Este valabila o asemenea declaratie a fostului sot, pana la partajarea propriu -zisa?
Va multumesc anticipat!
Am formulat si depus obiectiunile. Insa mi-e greu sa cred ca acelasi expert va face o noua evaluare in care sa scada substantial pretul, admitand implicit ca a exagerat...
Din acest motiv ma gandeam ca inlocuirea expertului ar fi mai eficienta.
Multumesc pt raspuns!
Buna ziua,
Daca nu ai probe concludente prin care sa poti recuza un expert ( acesta a fost influentat de catre partea adversa), poti totusi cere o contraexpertiza si implicit, inlocuirea expertului?
Mentionez ca acesta a stabilit o valuare dubla a imobilului in litigiu, fata de valoarea stabilita prin expertiza de la fond!!! Poate constitui aceasta un motiv suficient pt a se inlocui expertul? ( Caci dupa mine, o evaluare la un pret dublu fata de cel initial, bate la ochi! )
Multumesc anticipat pt ajutor!
Buna ziua,
Stiu ca BNR stabileste cursul valutar in fiecare zi bancara, in jurul orei 14:00, dar ca acel curs este valabil pentru ziua urmatoare.
Cunoasteti cumva baza legala a acestei practici? am tot cautat-o in toata legislatia Bnr-ului, dar nu o gasesc...
Merci anticipat pt ajutor!