avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia netimbrarii nesolutionata - motiv de apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia netimbrarii nesolutionata - motiv de apel?

Buna seara,
M-am confruntat cu o situatie aparte:
Desi am invocat exceptia netimbrarii unei cereri reconventionale,instanta nu s-a pronuntat asupra ei, ba mai mult, a si admis-o, obligand paratul -reclamant la plata ulterioara a taxei de timbru, prin dispozitivul sentintei.
Este legala o asemenea practica? Totusi, instanta a omis sa se pronunte asupra unei exceptii peremptorii...
Ce ar fi de facut?
Merita sa formulez apel?
Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 18:56, 6 Decembrie 2012
cred ca DA...in contextul in care nici nu s-ar fi ajuns pana la judecata fara timbrarea tuturor capetelor de cerere fata de toate partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord parental (tatal este de acord) - respins de instanta - ce mai pot face acum? moniqk moniqk Buna ziua, prezint succint din hotararea instantei. Ce solutii as avea in acest moment? Am achitat taxa de timbru solicitata, era la avocat in mana, exceptia ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)