avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire valoare dubla a imobilului - motiv pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire valoare dubla a imobilului - motiv pt inlocuire expert?

Buna ziua,
Daca nu ai probe concludente prin care sa poti recuza un expert ( acesta a fost influentat de catre partea adversa), poti totusi cere o contraexpertiza si implicit, inlocuirea expertului?
Mentionez ca acesta a stabilit o valuare dubla a imobilului in litigiu, fata de valoarea stabilita prin expertiza de la fond!!! Poate constitui aceasta un motiv suficient pt a se inlocui expertul? ( Caci dupa mine, o evaluare la un pret dublu fata de cel initial, bate la ochi! )
Multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Ioannaki , utilizator 12:39, 19 Septembrie 2012
Cuantumul evaluarii nu este un motiv pentru a se solicita inlocuirea expertului.
Inlocuirea poate fi solicitata in conditiile art.204 c.p.c raportat la art. 27 C.p.c.
Ceea ce trebuie si puteti face este sa depuneti obiectiuni la raport prin care sa oferiti instantei suficiente argumente/probe din care sa rezulte ca valoarea stabilita de expert nu poate fi reala.
Am formulat si depus obiectiunile. Insa mi-e greu sa cred ca acelasi expert va face o noua evaluare in care sa scada substantial pretul, admitand implicit ca a exagerat...
Din acest motiv ma gandeam ca inlocuirea expertului ar fi mai eficienta.
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza Narcis Neamtu Narcis Neamtu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca o contraexpertiza (o noua expertiza) poate fi ceruta direct in apel, sau trebuie ceruta in prima instanta, sub ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)
Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)