avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate catalinn008

Activitate catalinn008

Buna ziua,

Am achizitionat recent un aparatment, toate bine la vizionare, contract si predare, insa dupa luarea in folosinta, a aparut o problema - apartamentul miroase foarte urat.
Un anume miros exista si inainte, dar l-am pus pe seama mobilierului vechi. Dupa discutiile cu vecinii (stiu, trebuia sa le am inainte), am aflat ca in apartamentul de deasupra locuieste o persoana cu ceva probleme de stres, care tine in apartament 5-6 pisici si care nu isi face curat. De aici rezultand un miros greu care ajunge si la vecini.

Acum, sunt pus in situatia in care am acceptat aparatmentul dar nu cred ca voi putea locui in el. Probabil ca o parte din mirosuri pot fi eliminate cu filtre de aer, dar sursa ramane.

Pot invoca neaducerea la cunostinta a acestei situatii ca si viciu ascuns si cere o anulare a acontractului? Tin sa mentionez ca proprietarul tinea in casa multe betigase parfumate pentru a mai masca mirosul, poate fi considerata intentie de inselaciune?
Se poate anula contractul daca il conving pe proprietar sa restituie banii?
Exista vreo (alta) varianta de a anula aceata tranzactie?

Apreciez orice sfat.
De ce nu returnați pur și simplu Tv-ul și luați unul fără Android? La eMAG aveți drept de retur 30 de zile fără a da explicații. Și cred că nu v-ați informat suficient, dar există multe Tv-uri foarte bune fără Android. LG și Samsung folosesc de ex sisteme proprii de operare (WebOS respectiv Tizen) și Sony are câteva serii foarte bune (WF sau XE70) cu o versiune de Linux.
Multumesc de raspuns. Stiu ca trebuie sa urmez o procedura, de caeea cer ajutor aici pe forum :) In cazul in care angajez un avocat, acesta va putea depune contestatia in numele meu sau trebuie sa merg personal?

Si inca o intrebare - termenul de proces se da la depunerea contestatiei sau se transmite ulterior? Cam cat dureaza pana la proces?

Buna ziua, am nevoie de un sfat pertinent pe speta de mai jos

Pe scurt, vineri circulam pe Splaiul Independentei, dinspre Strada Halelor/ judecatorie spre Splaiul Unirii. In momentul in care am virat stanga spre Splaiul Unirii (dupa intersectia cu Bd Unirii), un echipaj de politie m-a oprit si sanctionat pentru neaccordare prioritate pietoni.

In realitate, abia ce plecasem de la semaforul anterior si circulam cu o viteza foarte mica (20-30 kmh) deoarece stiam ca urmeaza trecerea de pietoni si vazusem si echipajul de politie. La trecerea de pietoni am incetinit pana aproape de oprire dar nu am vazut nici un pieton (poate si din cauza masinilor care treceau prin dreapta mea). In momentul in care am ajuns pe trecere, am observat cu coada ochiului un pieton angajat in traversare din partea dreapta si am franat instinctiv, masina s-a oprit un pic dupa trecere iar pietonul a trecut prin spatele ei.

Desi pare un caz la limita, doresc sa fac contestatie deoarece
- sunt convins ca nu era nici un pieton pe trecerea de pietoni in momentul in care am trecut eu (m-am asigurat expres de acest lucru, circuland cu o viteza foarte mica)
- politistul a avut o atitudine pe care am considerat-o ostila (nu s-a prezentat, mentionand cum il cheama doar cand mi-a citit procesul verbal; nu a vrut sa imi spuna de ce m-a oprit iar cand l-am intrebat, mi-a zis ca imi spune dupa ce ii dau actele; nu a vrut sa asculte nici un argument din partea mea si mi-a spus sa stau la masina pana revine el; a refuzat sa imi arate vre-o proba video sau vre-un martor, atunci cand am solicitat acest lucru)

Masina de politie era pusa perpendicular pe sensul de mers al soselei deci nu avea cum sa ma filmeze, ceea ce poate sa fie in dezavantajul meu, pentru ca nu exista vre-o filmare decat cel mult de la vre-o camera pusa pe vre-un stalp - pot afla daca exista si cere in instanta imagini? In masina eram cu sotia care poate sa declare ca nu a vazut nici un pieton angajat in traversare cand am trecut eu (asta nu inseamna ca nu era pe trotuar), deci cred ca totul se rezuma in final la cuvantul politistului versus cuvantul meu iar in acest caz nu stiu ce sanse de castig pot avea.

Nu stiu daca are vre-o importanta, dar la completarea PV, politistul a scris ca intentionam sa fac dreapta catre Bd. Regina Maria si nu stanga asa cum am si facut, caz in care i-ar fi fost imposibil sa ma vada si sa ma si opreasca (din cauza unghiului de vizibilitate) - am vazut abia ulterior semnarii si din punctul meu de vedere nu schimba situatia, dar am zis sa mentionez si acest aspect.

Am semnat PV si am trecut la observatii "nu sunt de acord, pietonul a pus piciorul pe trecere dupa ce am trecut"

Am cam citit care ar fi pasii de urmat, insa m-ar ajuta un sfat in redactarea contestarii.

Atasez si o schita a evenimentului pentru o mai usoara intelegere.

O zi buna,

LE - nu stiu cum sa uploadez fisierul cu schita, daca ma poate indruma cineva, as aprecia
Răspuns la discuția Succesiune - teren cu probleme
Multumesc de raspuns. Pentru terenul agricol evident ca toti cei 3 frati sunt proprietari (exista un act de proprietate pe numele celor 3), intrebarea mea era daca cei 2 frati ramasi in viata pot ridica pretentii (acum sau peste 1 an daca nu se face succesiunea pana atunci) asupra treimii care i-ar reveni de drept tatalui meu (decedat).

Daca succesiunea nu se face in decurs de 1 an, mai exista si alte implicatii in afara de plata impozitului? Ma gandesc ca poate iesirea din indiviziune ne duce peste acest termen (poate fi vorba de masuratori, cadastru, piedici puse de frati pentru a amana tot procesul etc).

Succesiunea se poate face si in alt oras decat domiciliul decedatului? Intreb deoarece eu locuiesc in Bucuresti (la fel si fratii tatalui), mama intr-un orasel de provincie. Iar terenul agricol este intr-o comuna de prin Dobrogea.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii pe care ar trebui sa ii urmez in procesul succesiunii.

Ca si context, tatal meu a decedat in Septembrie 2015. Ca si mostenitori directi, cred ca ar fi mama mea, eu si sora. Tatal nu a mai fost casatorit dar mai are 2 frati.

Bunuri de mostenit - apartamentul parintesc (cumparat in timpul casatoriei) si o parte dintr-un teren agricol (aprox 9 hectare) retrocedat acum mai multi ani, nu mai stiu pe ce lege. Pe acest teren exista un singur certificat de proprietate pe numele tatalui si a celor 2 frati ai lui. Terenul a apartinut bunicului ianinte de colectivizare iar momentan este dat in arenda la o asociatie agricola.

Acum intrebarile:
1 - in cat timp se dezbate succesiunea? Din cate am inteles, trebuie facuta in 1 an de zile de la deces. Se poate face la orice notar?
2 - in afara de sotie (mama mea) si cei doi copii, mai au drept la succesiune si fratii tatalui?
3 - daca depasim termenul legal (1 an?), fratii tatalui pot avea vre-o pretentie (in special asupra terenului pe care exista un singur certificat comun de proprietate)?
4 - cum ar trebui sa procedam pentru a deveni proprietari de drept (impreuna cu mama si sora) asupra cotei parte din terenul mentionat? Banuiesc ca trebuie deschis un proces sau se poate face o intelegere amiabila cu ceilalti frati la orice notar? Mentionez ca nu am avut inca nici o discutie cu unchii, as vrea sa stiu in avans care sunt drepturile noastre si cum putem aborda problema.

Multumesc
Răspuns la discuția Retinere permis - trecere pe rosu
catalinn008 a scris:

Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului.

Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate venind de pe Bd. Carol spre Unirii, am vazut clar semaforul verde catre inainte si apoi din nou verde semaforul din sens.

Agentul de politie m-a oprit imediat dupa sens si a sustinut ca de fapt semaforul era rosu - l-am intrebat de unde stia asta pentru ca eu nu l-am vazut asa, raspunsul a fost ca stie el cum se sincronizeaza semafoarele si ca ALT semafor vazut de el era rosu (de aici a dedus ca si semaforul care ma viza pe mine era rosu).

Poate e important de mentionat si faptul ca in procesul verbal incheiat de agent se spune (abia acum am citit mai cu atentie :)):

"a condus auto cu nr... pe Bd carol dinspre Piata Roseti si cand a facut virajul la stanga in Piata Universitatii pe Bd. IC Bratianu nu a respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric aflat in stare normala de functionare si care i se adresa"

Sicer, nu pot baga mana in foc ca primul semafor (cel pt stanga) nu era rosu, dar al doilea (cel la care inteleg ca se face referire in PV) era 1000% verde (nici macar o tenta de galben).

Pana la urma nu stiu daca asta schimba datele problemei, dar poate inseamna totusi ceva.
Răspuns la discuția Retinere permis - trecere pe rosu
Multumesc de raspunsuri. Nu m-am hotarat inca daca fac sau nu contestatie, zilele astea trec din nou prin zona sa urmaresc semafoarele. Pana la urma e cuvantul meu vs cel al agentului de circulatie si as putea merge pe raul cel mai mic (raman cu permisul suspendat acum cand nu am mar enevoie de el decat sa pierd un proces si sa mi se ridice permisul la un moment viitor, cand chiar voi avea mare nevoie de el).

Se poate face referire intr-o eventuala contestatie faptul ca acest agent are antecedente de abuz? Am gasit chiar pe acest forum un caz relativ similar...

www.avocatnet.ro/content/for...

Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului.

Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate venind de pe Bd. Carol spre Unirii, am vazut clar semaforul verde catre inainte si apoi din nou verde semaforul din sens.

Agentul de politie m-a oprit imediat dupa sens si a sustinut ca de fapt semaforul era rosu - l-am intrebat de unde stia asta pentru ca eu nu l-am vazut asa, raspunsul a fost ca stie el cum se sincronizeaza semafoarele si ca ALT semafor vazut de el era rosu (de aici a dedus ca si semaforul care ma viza pe mine era rosu).

Atitudinea lui a fost destul de artagoasa, initial nu a vrut sa imi spuna cum de m-a vazut ca am trecut pe rosu si apoi mi-a spus ca nu pot trece pe PV decat ca sunt sau nu de acord cu cele scrise de el. Abia dupa insistentele mele si refuzul de a primi PV a notat pe acesta "Agentul nu a vazut semaforul, este doar o presupunere. Am trecut pe verde. Consider abuz"

Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse de castig la o eventuala contestare a procesului cerbal, tinand cont de faptul ca
- agentul de politie nu a vazut in nici un fel ca am trecut pe rosu, fiind pe partea opusa a sensului giratoriu
- nu exista nici o inregistrare a acestei presupuse infractiuni

Mentionez ca in aceeasi intersectie mai era un al doilea agent de circulatie, dar acesta s-a tinut la distanta de toata discutia dintre mine si agent - ma pot folosi de acest lucru in vre-un fel?

Va multumesc
Nu este foarte clar pentru mine - deci este suficient ca bunicii sa fi locuit pe acel teren (chiar daca este proprietatea primariei, platind chirie) pentru a putea cere un act de proprietate asupra lui?

Mai in detaliu, situatia e urmatoarea
- parintii sotiei au locuit in spatiul respectiv (casa plus teren) din 1975 pana in 1985 (aprox)
- bunicii s-au mutat in 1985 la acea casa, parintii primind repartizare la bloc
- in 1996 casa a fost cumparata de la primarie (cu contract), insa fara terenul aferent, pe acesta facandu-se contract de inchiriere

Concret, cazul de mai sus poate face obiectul dobandirii terenului prin uzucapiune?