avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelaaonei

Activitate mihaelaaonei

nimic???
Daca unul din actionari, care nu are nici un venit de la firma, este pensionar trebuie sa plateasca FD.CASS?
Buna ziua,

un asociat unic la o microintreprindere a primit de la CAsa de Sanatate ca trebuie sa plateasca din urma, inclusiv majorari, o anumita suma. El este coasigurat. Si nu are dividende sau alte venituri. Care este baza legala prin care i s-a stabilit plata, daca el este totusi coasigurat, chiar la fima lui?
in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din eroare, am scris taxare inversa in loc de scutit de TVA. In contabilitate nu am facut inregistrarea specifica taxarii inverse 4427=4426 si nici in declaratie. (nu stiu clientul ce a facut).
La o luna am avut control fiscal, ce mi-a ajustat TVA-ul aferent modernizarii pe motiv ca nu am facut notificare la Finante pentru taxare. Deci mi-a ajustat TVA-ul, nu m-a pus sa fac inregistrarea specifica taxarii inverse.
Acum clientul are control si evident ca nu are de la mine notificare.

Care sunt implicatiile financiare pt. client si ce poate face ca acestea sa fie cat mai mici?

multumesc, asa ma gandeam si eu, ca daca s-a cotizat la fondul pt.somaj in calitatea de salariat nu are importanta ca urmezi cursuri master fara taxa.
Buna ziua,

contractul de munca inceteaza prin vacantarea locului de munca. Sunt indeplinite conditiile pentru obtinerea indemnizatiei de somaj. Dar faptul ca esti masterand fara taxa poate influenta acordarea ajutorului de somaj?
Răspuns la discuția Obligatiile de plata FNUASS
nu am facut decat cateva luni contracte de asigurare in 2007. Si nu am platit nimic la FNUASS (bine..cu exceptia platilor in calitate de salariat).Adica sunt buna de plata, daca nu am platit atunci fd.sanatate si nu l-am dedus din venituri.
Răspuns la discuția Obligatiile de plata FNUASS
intrebare: in cazul in care trebuie platit din urma contributia la fd. sanatate, nu trebuie recalculat impozitul pe venit ? Cheltuiala cu plata la FNUASS este deductibila din venitul impozabil. Cum ar trebui procedat?