avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate silviax

Activitate silviax

Poti investi biletul la ordin si executa suma mentionata pe acesta. Daca suma mentionata in bilet nu este suficienta pentru acoperirea si a penalitatilor de intarziere, poti introduce somatie, pe cale separata.
O societate comerciala X incheie un contract de vanzare-cumparare sau de comision cu un funizor telecom - operator ANRC. X incheie cu clientii, in calitate de utilizator final, contracte de servicii prin care acestia beneficiaza de serviciile furnizorului telecom practic. Factura fiscala se emite insa de catre X si cel care da/revinde serviciul este tot X si nu furnizorul telecom.

Intrebarea care se pune este: E necesar ca X sa fie operator autorizat la ANRC.

Parerea mea este ca DA, atata timp cat practic serviciul de comunicatii electronice - transportul de date, informatii se face in raport cu clientul de la X, chiar daca utilizatorul stie ca serviciile sunt ale furnizorului principal (si acest lucru apare inscris si pe contractele cu clientii).

Voi ce parere aveti?
Răspuns la discuția demisia in perioada de proba
Dar ce se intampla in situatia in care salariatul nu mai vine la munca fara a anunta angajatorul despre aceasta, iar la un anumit interval de timp, revine la angajator cu o demisie in care anunta notificarea incetarii contractului individual de munca cu o data anterioara. Demisia este nedatata, iar situatia este aceeasi - ne aflam in perioada de proba :)
Răspuns la discuția demisia in perioada de proba
Conform art. 31 (alin. 4 indice 1) din codul muncii, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta, printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, ceea ce inseamna in mod clar ca in cazul demisiei salariatul nu este obligat sa respecte termenul de preaviz.
Răspuns la discuția contributie capital social
Se poate prevedea prin actul constitutiv al unui SRL urmatoarea impartire a capitalului social:

50% reinvestit in companie in vederea dezvoltarii activitatii;
50% impartit intre asociati conform contractelor/sumelor de bani aduse de fiecare dintre asociati in cadrul societatii. exemplu: daca ponderea contractelor aduse de un asociat este 4656%, acel asociat va avea 56% din profit etc.

Ce parere aveti?
Legiuitorul (L31/1990) lasa la aprecierea asociatilor unui SRL sa stabileasca modul in care se va face impartirea beneficiilor, actul constitutiv trebuind sa cuprinda clauze privind modul de distribuire si de suportare a pierderilor (art. 7 si 8). Doar in cazul in care actul constitutiv nu reglementeaza modul in care vor fi impartite beneficiile, art. 67 (alin. 2) stabileste ca dividendele se vor plati asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat. Astfel fiind, in privinta impartirii beneficiilor intre asociati (si, respectiv, a suportarii pierderilor, contrapartida a beneficiilor), legea consacra libertatea asociatilor de a decide.