avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin-executare-penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin-executare-penalitati

Am un bilet la ordin care mi-a fost refuzat: lipsa disponibil

Am asteptat sa imi plateasca, caci asa promiteau. Nu au platit.
Acum ma gandesc sa il investesc cu formula executoria.Dar am taiat si o facutura de penalitati, calculate pana sapt trecuta, care e aproape cat debitul. Le-am trimis-o prin posta.
Ce ma sfatuiti?
Pentru penalitati mna pot adresa instantei? Sau este foarte posibil ca acestia sa zica ca de ce nu am investit mai devreme biletul la ordin si ca poate am asteptat atata sa se faca penalitati.
Ar fi mai bine oare sa introduc o somatie si sa cer si debitul si penalitatile?
Cel mai recent răspuns: silviax , utilizator 09:46, 7 Iunie 2006
Poti investi biletul la ordin si executa suma mentionata pe acesta. Daca suma mentionata in bilet nu este suficienta pentru acoperirea si a penalitatilor de intarziere, poti introduce somatie, pe cale separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin fara acoperire, pierdut! DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, O situatie : A are o firma. Incheie contract cu B si emite catre acesta 3 facturi in valoare de 250 mil. B ii da bilet la ordin , insa fara ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin bianca_miura bianca_miura Buna ziua, in 2009 am avut scadent un bilet la ordin pentru o factura de la un furnizor cu care nu am avut la acea data incheiat un contract cadru de ... (vezi toată discuția)
Fila cec anonim24 anonim24 Un chirias persoana juridica nu si-a platit chiria de luni de zile, l-am dat in judecata, am mers pe somatie de plata, si acum vrea sa plateasca esalonat. ... (vezi toată discuția)