Un chirias persoana juridica nu si-a platit chiria de luni de zile, l-am dat in judecata, am mers pe somatie de plata, si acum vrea sa plateasca esalonat. Conditia noastra a fost sa ne puna la dispozitie file CEC avalizate de banca. Acum el spune ca poate sa ne dea file CEC, dar fara sa fie avalizate de banca sau bilete la ordin. Eu cred ca in cazul asta nu am nici o garantie ca la data scadenta a filei CEC o sa aiba disponibil in cont ca sa-si achite datoria. Si s-ar putea sa-mi respinga si instanta somatia pe motiv ca si-a manifestat intentia de a plati. Ce sa fac? Sa accept filele CEC, chiar si neavalizate? Astept sa-mi spuneti si alte pareri. Mersi mult.
1. In somatie ai cerut si daune sau penalitati intarziere?
2.Poti accepta plata esalonata insa cu mentiunea ca plata sa se efectueze integral pana la primul termen de judecata
3. CEC-urile nu se avalizeaza ci se certifica
4. Biletul la ordin se avalizeaza
5.Daca iti inmaneaza Cec-ri (completate si stampilate cfm legii cecului)pentru toate sumele restante cu scandente care iti convin , eu zic sa le iei si le bagi la plata la data trecuta pe ele.Oricum, daca ai contract baga si penalitatile de intarziere la plata cfm contractului.Poti face chiar si o conventie scrisa in acest sens, prin care el se obliga sa stinga debitul restant pana la o data fixa sub sanctiune de daune moratorii