Prin aceeasi situatie trec si eu(si am vazut ca sunt mai multi).Am depus contestatie si astept rasp.Nu am vazut pe nimeni care a trecut print-o situatie asemănătoare(sau cineva care sa fi auzit de la cunoștințe) sa dea o solutie concreta.Firma care prestează servicii am inteles ca au procent din încasarea acestor sume (deci au interes)
Asta am intrebat si eu o persoana care lucrează la eon.(neoficial)Mi-a raspuns sec"A cazut pe tine
Cei care au mai trecut prin situatii asemanatoare sau au cunostinte despre rezolvarea unor cauze asemanatoare va rog sa le postati findca astia de la eon nu mai au notiunea banului si vor sa se inbogateasca pe spatele clientului
In acest moment am doar copia facturii pe care am solicitat-o de la eon unde scrie"factura energie electrica-citire"
Indexul este luat cam o data la 2 luni de catre angajatii eon
Nu am acum contractul la indemana dar din cate am citit, ei trebuie sa asigure buna functionare a echipamentelor de masura
PE SCURT:
In 08.2012 am incheiat contract cu eon dupa ce am cumparat un chiosc stradal.In acel moment mi s-a cerut indexul si atat(nu a venit nici un reprezentat sa-mi dea in primire contorul).In28.08.2014 s-a prezentat o echipa a eon care schimba contorul ii spune angajatei ca acesta este motivul si o pune sa semneze un pv in care mentioneaza toti consumatorii si ca acel contor care se afla in EXTERIORUL chioscului are lipsa sigilii(acolo poate sa intervina oricine).Pe 15.04.2015 imi este emisa factura pentru 01.03.2014-28.08.2014 in valoare de 9541,28 pentru un nr de 14300kw motiv pentru care in 17.04.2015 am depus contestatie.
Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac in acest caz sau ce solutii au primit si altii care au trecut prin asa ceva( am vazut ca sunt mai multi)
Va multumesc la toti cei care vin cu solutii.
Vreau ca pe viitor sa desfasor o activitate de comert cu amanuntul(produse alimentare si nealimentare) intr-un chiosc unde sa imi angajez sotia si daca va fi necesar si o alta persoana.Mentionez ca eu sunt angajat cu contract de munca ca lucrator comercial.Pana sa iau legatura cu un contabil as dori sa imi spuneti ce ar fi mai bine sa infiintez si de ce.
VA MULTUMESC !
MULTUMESC MULT ptr. clarificare.
Este vorba despre o conventie de facturare individula a consumurilor de energie termica incheiata intre mine si regie.Este un document scris incheiat in 10.07.2008 pe o perioada de 5 ani.Nu este nimic mentionat despre debransarea la cerere.Va mai pot spune ca acel "domn" imi spunea ca ma aflu si in zona SACET,un alt motiv invocat.M-AM DOCUMENTAT!SACET-sistemul de alimentare centralizata cu energie termica(Legea nr. 325/2006M. Of. nr. 651 din 27 iulie 2006) si tot in aceea lege la art.30 am gasit ce ma interesa:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
Ma gandesc ca as avea nevoie de o documentatie mult mai amanuntita.Va multumesc.
Cu toate scuzele de rigoare era vorba despre<Conventie individuala>.Motivele deconectarii ar fi urmatoarele:sa-mi asigur singur confortul termic si consumul de apa calda,sa nu mai platesc pierderile care au loc in retea,sa nu mai platesc prin facturile exagerate salariile "frumusele"ale unora care efectiv nu fac nimic pentru binele meu<ma refeream la caldura > ,si ar mai fi multe de spus,lucruri pe care le stim cu toti dar...
Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o scara care este constituita in asociatie de proprietari,iar contractul la energie termica este individual.Motivul este ca am luat legatura cu reprezentantul Regiei care mi-a spus ca nu ma pot debransa datorita faptului ca am montate repartitoare de caldura pe calorifere(ESTE DATA LEGE SI NU AM CE SA FAC,a spus el).V-as ruga sa-mi spuneti daca este asa si sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine debransarea in cel mai scurt timp.Va multumesc.