Va multumesc pentru raspuns, acum am inteles!
O zi buna!
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu cat de mari sunt taxele si sper ca vom afla, sa stim din timp. Mai este o problema: avem 2 persoane de despagubit - una anul acesta si cealalta doar peste un an. Cum putem face sa nu platim de 2 ori taxele? Sa facem un singur act...
Buna seara.
Apelez la experienta dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. In urma decesului socrului meu, s-a facut succesiunea standard intre sotie si cei trei copii asupra unui apartament. Unul dintre frati a primit o suma de bani de la soacra mea, urmand sa renunte la partea lui din apartament, iar acum sotul vrea sa le plateasca pe sora si mama sa pentru a ramane apartamentul pe numele lui.
Este posibil sa facem acest lucru? Toate acestea se vor rezolva pe cale amiabila la notar. Taxele notariale sunt mari? Si cine le plateste in mod normal?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sincer, nu mai am putere sa lupt cu ei, o fac de cand am nascut, respectiv de 2 ani. Inca nu am terminat primul proces, sa mai incep un conflict e inutil. Ar fi fost o solutie buna sa pot beneficia de somaj, pentru moment ar fi ok, pt ca nu am cu cine sa las copilul.
Daca totusi ar fi vorba de somaj, in adeverinta nu se trece luna cu CFS, nu? Dar cea in care am zile cu absente nemotivate? Eu in 24 dec. am terminat CCC, in 25 dec. au redeschis CIM, iar din 27 dec pana in 31 dec sunt nemotivata. Pe adeverinta va aparea luna dec. 2010, sau numai 12 luni dinaintea intrarii in CCC?
Buna ziua. Voi incerca sa fiu cat mai precisa cu problema mea.
Am avut un litigiu pt neplata postnatal cu angajatorul (expus in alt topic), iar de o luna am terminat CCC. Pe ultimele zile din decembrie 2010 apar absenta nemotivat, iar la sfarsitul lunii ianuarie am fost chemata la comisia disciplinara. Am avut o discutie destul de amiabila, fiind sfatuita inca o data sa imi dau demisia, ca nu mai putem colabora. Eu am spus sa lasam fiecare de la noi si sa ma dea in somaj. A fost de acord, spre surprinderea mea.
Insa e o alta problema: vrea sa ma treaca in pontaj si pe ianuarie in CFS sau nemotivata, ca sa nu mai plateasca dupa mine contributiile. Mie imi e indiferent, insa asa stiu ca nu pot lua somaj. Stiu de cele 20 zile de preaviz si stiu ca nu pot fi in CFS.
As vrea sa stiu daca se poate face ceva in acest sens, daca este o modalitate de inscriere in pontaj care sa nu il afecteze financiar si ca eu sa pot beneficia de somaj. Nu pot renunta la preaviz?
Va multumesc anticipat.
Deci daca maine nu mi se prezinta nici un referat (banuiesc ca trebuie sa mi-l arate), inseamna ca maine suntem in a 31-a zi calendaristica de la prima absenta. Plus ca as putea chiar sa nu ma prezint, avand in vedere ca azi am primit instiintarea de la posta si numai maine o ridic, deci nu am fost convocata in timp util, nu?
Si daca nu s-a intocmit referatul, care data se ia in considerare? Prima zi de absenta?
Multumesc. Deci referatul sau sesizarea se intocmesc dupa intalnirea de maine, nu?
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
As mai avea inca o intrebare. Eu trebuia sa ma intorc la servici la noul punct de lucru in data de 27 decembrie, iar eu sunt convocata maine, 27 ianuarie la comisie, iar eu abia azi am primit o instiintare sa ridic de la posta o recomandata (adresa de la firma) si nu m-am dus azi sa o ridic. Nu cumva se aplica aici cele 30 de zile prevazute in art. 268 al. 1) din Codul Muncii? In mod normal sanctiunea a inceput in 27 decembrie, and nu m-am prezentat la servici sau cand ei fac o constatare scrisa?
Va multumesc inca o data si astept raspuns urgent, maine e 27!
Multumesc din suflet! M-am mai linistit. As mai avea o intrebare: daca voi aparea absent nemotivat, nu imi va fi luata aceasta luna in calcul la vechime, nu?
Iar daca voi avea vreodata nevoie de adeverinta pentru somaj sau mai stiu eu ce, e obligat sa mi-o dea si nu are vreo legatura ca mi-a desfacut CIM disciplinar?