avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate adriana paduraru

Activitate adriana paduraru

Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
Buna! Ca victima a sistemului juridic roman, cred ca un mediator este mai mullt decat necesar, cu conditia ca el (mediatorul) sa fie un aparator al intereselor copiilor, atunci cand e cazul. In situatia mea, divort cu copil minor ,( inceput si terminat in doar doua luni). presupunand ca un parinte se afla intr-o perioada dificila (coma dupa o operatie, internat in spital, se gaseste intr-o alta tara, etc.), intr-un mod sau in altul, sistemul (tribunalul, politia, asisteniii sociali, etc) ar trebui sa gaseasca modul pentru a analiza foarte atent si decide unde, cum si la cine va ramane minorul pana la majorat. Mediatorul ar trebui sa fie "un colac de salvare " pentru cei mici...
Salut Romania! Intrebare: un copil recunoscut (de tata) in urma examenului de paternitate, care poarta numele mamei (pentru protectie), are dreptul la succesiune la moartea acestuia (tatal)? Multumesc.
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Denuntul inainte de termin l-am facut pentru ca, cerand (dupa moartea fostului sot), majorarea chiriei (fixata la 50 euro in contract pentru 40 mp + 600mp teren), am fost refuzata categoric, ba mai mult, din octombrie 2009 nu a mai platit chiria deloc. Conform contractului de inchiriere, neplata chiriei mai mult de o luna, duce la rezilierea acestuia. Imbunatatirile inseamna reconstruirea intregii cladiri cu termopan deci constructie abuziva pe proprietatea mea. Nu pot sa accept noile modificari (definitive!!!!) pentru ca vreau sa dau o alta destinatie localului. Nu stiu sa fi facut vre-o inregistrare la ANAF deoarece a rupt orice relatie cu familia de aproape 4 ani, fara sa plateasca nici macar pensia stabilita de instanta. Mentionez ca acum am pe rol si procesul de partaj cu succesiune.
Buna ziua! Separati in fapt, avand in comun un magazin de propietate personala, inainte de a deschide divortul,sotul meu inchiriaza spatiul concubinei lui pe o durata de 10 ani, fara a ma instiinta(deci fara semnatura mea pe contract). Dupa doi ani el moare, iar eu ma judec acum cu ea pentru evacuare. Intrebarile mele sant urmatoarele: a) e valabil contractul fara semnatura mea?; b) ea a facut modificari substantiale (7522 euro si cere despagubire ???) fara acordul proprietarului. Va trebui sa-i dau banii investiti, fara acordul nimanui?; c) presupunand ca contractul e valabil, este stipulat intre parti ca atunci cand va pleca, va lasa totul asa cum a gasit. Atunci cum poate sa pretinda banii? In afara de calea procesului care e lunga si costoasa, exista o alta metoda mai rapida si care sa coste mai putin? Mentionez ca am ramas cu doi copii, din care unul e minor, iar banii putini care sant, imi trebuie pentru cresterea lor. Va multumesc!
Răspuns la discuția divort rapid
Am angajat avocat si din ianuarie am pornit un proces pentru evacuare si un altul pentru partaj cu succesiune. Mai exista un copil dintr-o casatorie anterioara a fostului meu sot. Problema e ca am intrebat de la inceput cat vor costa aceste procese si serviciul avocatului iar lui mi-a spus ca in jur de 1000 - 1500 euro. Am fost de acord cu suma dar specificand ca mai mult nu pot. Eu am un salar de 800 euro/luna si trebuie sa fac eforturi uriase pentru a face fata cu chiria, mancarea,intretinerea copilului (care masoara la 16 ani 1,90m!).Acest proces m-a costat pana acum 1000 euro si santem abia la inceput. Cum pot sa stiu daca avocatul e de buna credinta sau nu? Am auzit ca de multe ori avocatii se pun de acord intre ei. Mi-am cam pierdut increderea in legea din Piatra, O ultima intrebare Simonette 12, presupunand ca asi fi fost in coma, divortul s-ar fi facut la fel, fara a mai putea schimba nimic Sant cinica, dar anulare divortului ar insemna sa primesc pensie dupa sot, copilul, pensie de urmas iar asta ar fi biletul pentru intors acasa. Asi munci mai bine acasa decat aici! Ce nostalgie!





Răspuns la discuția divort rapid
Sentinta civila nr.1925/2008 sedinta publica din 29.04.2008; presedinte: Cristina Sugaru: tribunalul Piatra Neamt. Actiunea de divort a fost depusa in 25.02.2008 cu nr.1245. Copilul mi-a fost incredintat mie , tatal obligat la pensie de intretinere dar nu a mai platit niciodata.Anul trecut, in vara dupa 4 (patru!) ani, m-am intors acasa impreuna cu copilul (posibilitatile economice si sanatatea nu mi-au permis prima), am aflat si vazut ca fostul meu sot era impreuna cu o alta femeie inca de cand eram casatoriti. Povestea nu se termina aici din pacate, el moare in octombrie, anul trecut, lasa concubina in proprietatile noastre, cu un contract de chirie, iar acum ma judec cu ea ptr.evacuare contestand actul de chirie, cum si neplata chiriei. Am mare nevoie de dumneavoastra, de sfaturile dumneavoastra privind aceasta cauza, si pentru ca sant departe de tara dar si pentru a demonstra fiului meu ca legea si dreptatea exista in tara noastra. Trebuie sa facem cunoscute aceste cazuri pentru a putea ajuta si alte persoane in nevoie si ca mame sa transmitem copiilor nostri adevaratele valori, care astazi sant uitate din pacate. Multumesc din tot sufletul pentru atentia dv.!
Răspuns la discuția divort rapid
Multumesc tuturor pentru ca ati fost asa draguti sa-mi raspundeti. Va urez multa intelepciune, putere de munca si nu uitati, atunci cand ve-ti prinde decizii importante, sa ramaneti cu sufletul curat si linistit. Eu si baiatul, am ramas foarte marcati dupa acest divort ( facut in lipsa noastra), ne-am simtit abandonati si de catre o persoana draga,dar si se catre autoritati. Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția divort rapid
Am aflat de divort de la mama mea care primit citatia. Eu eram in Italia impreuna cu copilul. Tatal nici macar nu l-a cerut in instanta...Partea delicata e ca eu eram abia iesita din spital dupa o operatie urata (o tumora) si nu am facut in timp sa ma apar. Nu aveam nici banii necesari. In acea perioada aveam nevoie chiar ca baiatul sa stea cu tatal lui dar acesta avea deja pe altcineva si copilul l-ar fi incurcat. Repet, se mai poate face ceva acum? Baiatul are acum 16 ani.
Discuție divort rapid
Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la cererea instantei) o verificare a situatei copilului? Mi s-a intamplat asta cu doi ani in urma iar varsta copilului era de 14 ani.