avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate DANNYDANIYEL

Activitate DANNYDANIYEL

Codul Muncii la art. 1 alin 2 prevede următoarele: „Prezentul cod se aplica şi raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conţin dispoziţii specifice derogatorii.”.
Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici la art 4 alin.1 prevede următoarele: Raporturile de serviciu se nasc si se exercita pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii." .
Avînd in vedere "Art. 117. - Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice." din legea 188/1999
Întrebare: Raporturile de munca sunt acelaşi cu Raporturile de serviciu ?
Se aplică prevederile Codului Muncii şi la Raporturile de serviciu ?
fapta (raspunderea) de abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor
Legea 36/1995 Art. 4. - Actul indeplinit de notarul public, purtand sigiliul si semnatura acestuia, este de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege .
cdul penal
Secrete de stat si inscrisuri oficiale
Art. 150. - "Secrete de stat" sunt documentele si datele care prezinta in mod vadit acest caracter, precum si cele declarate sau calificate astfel prin hotarare a Guvernului.
"Inscris oficial" este orice inscris care emana de la o unitate din cele la care se refera art. 145 sau care apartine unei asemenea unitati.
Cui aparţine actul autentificat la Notarul Public ?
Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor Art. 246. - Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
În cât timp se prescrie abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor? Răspunderea penală.
codul penal Art. 145. - Prin termenul "public" se intelege tot ce priveste autoritatile publice, institutiile publice, institutiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publica, serviciile de interes public, precum si bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.
Asociaţia de Proprietari este persoana juridică de interes public ?
Am depus o sesizare penala împotriva preşedintelui şi administratorului de asociaţie la politie. De la secţia de politie mi-au comunicat in luna mai 2010 ca au trimis dosarul la parchet cu propunerea de NUP. La parchet am vorbit personal cu procurorul solicitînd audierea mea pentru a administra noi probe in dosar. Acest procuror a refuzat motivînd ca el nu audiază părţi din dosar. Am depus cerere motivata pentru audierea mea cu alte acte ataşate. Am primit soluţia de NUP propusa de poliţist. Este normal ca acest procuror sa nu audieze o parte vătămată în dosarul penal pe care îl instrumentează?
Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta terasei blocului societatii ce a construit mansarda. De la OCPI mi-au spus ca nu imi afecteza cota indiviza si nici cota de teren data in folosinta.
Ma intreb daca in Romania s-au schimbat notiunile de drept si a inceput cineva sa imparta cota indiviza? Daca este posibil sa imparti cota indiviza pot si eu sa inchid o parte din casa scarii?