avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Activitate maricri

Activitate maricri

Buna ziua,
Eu si sotul meu am hotarat sa divortam de comun acord lanotar. am depus in acest sens cererea la notar si in termen de 30 de zile se va emite certificatul de divort. Nu avem copii si nici bunuri comune de impartit. Trebuie sa incheiem o nota de lichidare la notar chiar daca nu avem bunuri comune de impartit? Casatoria a avut loc acum 3 luni.
Va multumesc!
Răspuns la discuția contract vanzare- cumparare
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția contract vanzare- cumparare
Eu vin cu jumatate din bani cash, iar ea vine cu cealalta jumatate de bani, obtinuti prin luarea creditului "prima -casa". Este posibil incheierea unui astfel de contract de vanzare-cumparare?
Buna ziua.
As dori sa stiu daca poti fi trecut ca si co-proprietar intr-un contract de cumparare in conditiile in care prietena mea cumpara proprietarea respectiva prin "prima casa".
Eu nu pot aplica la programul "prima casa" impreuna cu ea, deoarece mai am o alta proprietate.
Merci!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Am o intrebare. O persoana care a luat credit a decedat. La respectivul credit era asociata si o asigurare de viata. Mai este valida asigurarea de viata daca exista si un codebitor la contractul de credit? Suma ramasa de plata va trebui achitata de codebitor sau va fi preluata de asigurare?
Va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa aflu daca este posibila incheierea unui contract de vanzare cumparare pentru un imobil, cumparatorul achitand valoarea casei printr-un credit prima casa si prin cash. Cumparatorul este format din 2 persoane, una din persoane vine cu jumatate din bani printr-un credit prima casa iar cealalta persoana vine cu banii CAsh pt cealalata jumatate de bani din valoarea casei. Se poate incheia un astfel de contract de vanzare cumparare, prin care ambele persoane sa fie viitorii coproprietari?

VA multumesc
Răspuns la discuția Credit ipotecar legea 112
Multumesc pentru raspuns.
Am o nelamurire. In baza carei legi un mostenitor poate initia actiunea de revendicare?
Legea 10/2001 republicata si Legea 1/30 ian 2009 spun clar faptul ca :
ART. 22
(1)"Persoana îndreptăţită va notifica în termen de 6 luni*) de la data intrării în vigoare a prezentei legi persoana juridică deţinătoare, solicitând restituirea în natură a imobilului. În cazul în care sunt solicitate mai multe imobile, se va face câte o notificare pentru fiecare imobil."
(5) Nerespectarea termenului de 6 luni*) prevăzut pentru trimiterea notificării atrage pierderea dreptului de a solicita în justiţie măsuri reparatorii în natură sau prin echivalent.
Acest termen de 6 luni a fost prelungit, astfel ca notifirarea se putea face in termen de 9 luni.
Dar chiar si asa, acele 9 luni au trecut.

V-as fi recunoscatoare sa-mi spuneti ce lege, paragraf indreptateste un mostenitor ca dupa ani de zile sa initieze actiune de revendicare?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Credit ipotecar legea 112
multumesc mult pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Credit ipotecar legea 112
Am incercat sa studiez legislatia anterioara si in ultima lege din 2009 am vazut ca e un termen: 9 luni pana la care cei care au pretentii asupra acelei locuinte pot depune dosar de retrocedare. Practic acele 9 luni au trecut.
In cazul in care eu cumpar acea casa, exista riscul ca sa vina de exemplu peste cativa ani mostenitori ai persoanei caruia casa i-a fost luata abuziv de stat inainte sa fie nationalizata si sa actioneze in judecata statul sau pe mine?
Mai este indreptatit cineva sa ceara drepturi de proprietate sau despagubiri asupra acelei locuinte nationalizate?
Multumesc mult.