avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Stefania M

Activitate Stefania M

Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Stie cineva care ar fi salariul pentru un grefier cu studii superioare juridice angajat direct pe post prin concurs (fara vechime in domeniu), dar cu vechime de 8 ani in munca ? La nivel de judecatorie de exemplu.
Cine ar putea sa imi spuna exact care este durata stagiaturii in magistratura 1 sau 3 ani? Dca este de 3 ani, cand anume s-a modificat legea nr. 303/2004?
Cum se poate rezolva urmatoarea speta: In urma unei mosteniri (casa cu 4 camere) au rezultat doua aparatemte (cu cate doua camere), din care unul are o fereastra ce da in proprietatea vecina, mai exact chiar in curtea celuilalt proprietar. Feresara este de la un hol. Fereastra este foarte mare, batanta in curtea vecinului si amplata la o distanta de 1 m fata de sol. Ce argument juridic poate fi adus celelialte parti pentru inchiderea ferestrei in situatia in care noatrul apreciaza ca nu i se poate impune acesteia acest lucru pentru o fereastra deja existenta.
Se poate invoca in acest caz prescriptia? Si ce fel de prescriptie, avand in vedere ca succesiunea este realizata de cateva luni.
Răspuns la discuția mostenire de apartament
In situatia in care apartamentul nu este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, ci este bun propriu al tataului dvs., la decesul tatalui apartamentul se va imparti intre cei trei frati si mama. Mama nu va dobandi decat o cota parte de 1/4 din imobil, ca sotie mostenitoare, urmand ca restul de 3/4 sa fie impartit in cote egale intre cei trei frati. Daca decedeaza mama dvs. prima data, in ceea ce priveste apartamnetul nu vor fi nici un fel de schimbari, intrucat unic proprietar este tatal.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
chbogdan a scris:

Salut,

Am o intrebare. Tinand cont de faptul ca inca nu au aparut tratatele lui Neagu actualizate prin mica reforma de pe ce invatati? Am incercat sa invat din cartea prof. A. Crisu insa e f prost facuta si pica paginile din ea. Ma poate ajuta cineva cu o solutie?
M-am gandit sa citesc din tratate si in acelasi timp sa urmaresc de pe codul actualizat insa nu stiu cat de bine o sa mearga. A incercat cineva asa si a reusit?
Astept un raspuns.


Mihail Udroiu - Procedura penala - Partea generala.Partea speciala - Ed. Univers juridic (contine Mica reforma) [ link extern ] /

Acelasi Mihail Udoriu - Teste grila - Drept penal si procedura penala - Editura Univers juridic (contine Mica reforma) [ link extern ] /
Răspuns la discuția Donatia
Pentru a fi valabila, donatia trebuie incheiata in forma autentica, adica la notariat.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
algoritm
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Mihaela88 a scris:

Nu mai dati mesaje cu "trimiteti-mi si mie sintezele" ca nu le trimite nimeni pentru simplul motiv ca nimeni nu le are in format electronic. Ele se cumpara de la Nomina Lex si oricum nimeni nu ar sta sa faca acte de bunavointa cu asa ceva.
Asadar, umpleti forumul cu mesaje utile, discutii pe subiecte, etc. nu cu "rugaminti" de caritate. Multiple astfel de mesaje au fost raportate la abuz si sterse de adminitrator.



Nici nu ar trebui sa ne mai miram de ce sunt asa de ,,multi" admisi in barou in fiecare sesiune.......
Inainte de examen mesajele sunt de genul ,,va rog sa imi trimiteti si mie sintezele, pe mail daca se poate.........,, iar dupa ,,examenul nu a fost corect, a intrat numai cine a trebuit etc........,,
Răspuns la discuția Alocatia nou nascutului
Alocatia copilului se acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Pana la implinirea varstei de 2 ani valoarea acesteia este de 200 lei. In ceea ce priveste trusoul nou-nascutului, acesta nu se mai acorda.
Răspuns la discuția Admitere in Barou 24 iun 2011
rolandmindrila a scris:

Proba scisa :
1. Drept civil
2. Drept penal
3. Drept procesual civil
4. Drept procesual penal
5. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat

Succes!!!!!



Mda........succes pentru cei care candideaza in Baroul BOTA !!!!!!!!!!!!!!