avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate laura-andreea

Activitate laura-andreea

Buna ziua,
Nu inteleg un lucru : - o persoana rau platnica o perioada de timp, incepe sa-si plateasca ratele din nou si este considerata dupa cateva luni bun platnic si poate lua un credit nou. A doua persoana rama fara serviciu devine rau platnica o perioada de timp ,se reangajeaza si dupa 2 luni achita integral datoria nu reuseste nici dupa 2 ani sa i-a un credit.
Parerea mea ca legea e putin discriminatorie si de ce zic asta pentru ca ambele persoane apar in Biroul de credit si totusi legea se aplica doar intr-un caz.
Ma insel?
Răspuns la discuția Deschidere redeschidere firma
multumesc pentru rapunsuri.
Răspuns la discuția Deschidere redeschidere firma
e ciudata treaba asta.
sa inteleg putin si eu: merg in somaj, iar cand ma reanganjeaza el beneficiaza de anumite facilitati la fiecare 2 ani?
subliniez faptul ca el din 1994 procedeaza mereu la fel.
daca stau sa calculez statul ia o teapa destul de mare.
AM si eu o intrebara: Cat de legal este ca un cetatean strain sa deschida si redeschida o firma in romania, dar pe alt nume?
Răspuns la discuția concediu de crestere al copilului
Tot in legatura cu acest ciudat concediu de crestere a copilului care vine calculata din net, dar fara norma de hrana (sotul meu lucreaza la stat) si ajunge sa primeasca jumatate din salariul net castigat.
Intrebarea mea ar fi : De ce nu e calculata si norma de hrana?
Răspuns la discuția concediu de crestere al copilului
"schimbarea legii" e impropriu spus pt ca nu poate schimba legile peste noapte dar si asa, sa inteleg si eu...
intru in concediu in baza unei legi.
la legea respectiva se adauga, se schimba anumiti termeni sau se schimba legea.
eu nu merg mai departe cu concediul in baza vechii legi, adica in baza legii cu care am intrat?
ex: in 01.01.2010 intru in concediu p o perioada de 2 ani. in 01.01.2011 intra in vigoare noua lege care spune ca acel concediu nu mai e 2 ani ci e doar 1 an.
in situatia data eu in data de 02.01.2011 trebuie sa ma prezint la lucru?
eu lucrez dar nu am 12 luni de salarizare pentru a ma incadra la concediu de maternitate si am salariul mai mic.
in concendiu va intra sotul cu 85% din salariu -15% ai lui Boc
el vrea sa intre in concediu d crestere a copilului si as dori sa stiu daca il poate afecta schimbarea legii propusa de Boc
va multumesc anticipat
laura
Răspuns la discuția abandon de familie
multumesc
sunt casatorita de anul trecut din luna iulie,de 2 saptamani sotul meu s-a mutat la un prieten in chirie si nu mai vrea sa stie nimic de mine sau de copilul pe care il astept (sunt in luna a 3 - a de sarcina),desi am incercat sa-l aduc inapoi.in acest moment nu am nici un venit.as dori sa stiu ce masuri as putea lua in acest caz.