Din 1974, anul nasterii, locuiesc in casa unde au avut casa si bunicii mei. Cu ei au locuit parintii mei care s-au ingrijit atat de bunici, cat si de casa in care au locuit pentru inceput impreuna. Cu timpul, deoarece casa era din 1926, a necesitat reconstruire de care s-a ocupat tatal meu in 1976 cand pe baza unei autorizatii de constructie pe numele sau, a reconstruit si marit casa. De asemenea, cu toate ca bunica mea mai traia, toate utilitatile( lumina, apa, gaz, telefon, cablu tv) pe care le-a facut tatal meu le-a facut pe numele sau, bunica mea recunoscandu-i munca si faptul ca el este proprietarul casei. Dar cand a murit bunica, au venit la mostenire fratii tatalui meu care si-au scos certificat de mostenitor pe casa noua. La randul lui si tata si-a scos certificat de mostenitor. In fapt situatia nu a suferit modificari, in sensul ca tatal meu a ramas in casa si a continuat sa se ingrijeasca de gospodarie. In 1998 a murit tatal meu, si eu, la randul meu am mers la notariat si mi-am facut certificat de mostenitor dupa certificatul tatalui, unde apar ca parti si fratii lui. Situatia a continuat la fel, in sensul ca eu am ramas in casa , m-am ingrijit de gospodarie, utilitatile sunt pe numele meu, in 2008 am renovat si modernizat din nou casa. Mentionez ca acolo m-am nascut si din totdeauna acolo am avut domiciliul stabil. Acum insa acesti frati ai tatalui vor mostenirea de la bunica, dar ce se afla acum , respectiv casa noua. Mentionez ca nu s-a facut niciodata iesirea din indiviziune, fiecare avand o cota ideala. Ce pot eu sa fac in conditiile in care ma hartuiesc zilnic, ca ei vor sa vanda, imi intra in curte fac masuratori la casa, imi fac stricaciuni in curte, si toate in virtutea certificatului de mostenitor pe care il detin? Daca poate cineva sa-mi dea un sfat va multumesc anticipat!
matusa mea a murit in 2008. Nu a avut copii.A avut doar frati, care s-au prezentat la succesiune imediat dupa decesul acesteia. Eu sunt fiica unuia din acesti frati care e decedat din 1998. Desi am drept de mostenire nu m-am prezentat din motive personale la succesiune. Mai pot sa fac acest lucru, sa obtin certificat de mostenitor de pe urma matusii decedate, desi a trecut atata timp? Mentionez ca nu s-a faut iesirea din indiviziune.