avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Din 1974, anul nasterii, locuiesc in casa unde au avut casa si bunicii mei. Cu ei au locuit parintii mei care s-au ingrijit atat de bunici, cat si de casa in care au locuit pentru inceput impreuna. Cu timpul, deoarece casa era din 1926, a necesitat reconstruire de care s-a ocupat tatal meu in 1976 cand pe baza unei autorizatii de constructie pe numele sau, a reconstruit si marit casa. De asemenea, cu toate ca bunica mea mai traia, toate utilitatile( lumina, apa, gaz, telefon, cablu tv) pe care le-a facut tatal meu le-a facut pe numele sau, bunica mea recunoscandu-i munca si faptul ca el este proprietarul casei. Dar cand a murit bunica, au venit la mostenire fratii tatalui meu care si-au scos certificat de mostenitor pe casa noua. La randul lui si tata si-a scos certificat de mostenitor. In fapt situatia nu a suferit modificari, in sensul ca tatal meu a ramas in casa si a continuat sa se ingrijeasca de gospodarie. In 1998 a murit tatal meu, si eu, la randul meu am mers la notariat si mi-am facut certificat de mostenitor dupa certificatul tatalui, unde apar ca parti si fratii lui. Situatia a continuat la fel, in sensul ca eu am ramas in casa , m-am ingrijit de gospodarie, utilitatile sunt pe numele meu, in 2008 am renovat si modernizat din nou casa. Mentionez ca acolo m-am nascut si din totdeauna acolo am avut domiciliul stabil. Acum insa acesti frati ai tatalui vor mostenirea de la bunica, dar ce se afla acum , respectiv casa noua. Mentionez ca nu s-a facut niciodata iesirea din indiviziune, fiecare avand o cota ideala. Ce pot eu sa fac in conditiile in care ma hartuiesc zilnic, ca ei vor sa vanda, imi intra in curte fac masuratori la casa, imi fac stricaciuni in curte, si toate in virtutea certificatului de mostenitor pe care il detin? Daca poate cineva sa-mi dea un sfat va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:25, 18 Iunie 2011
Prezentati mai clar situatia. Pe certificatul de mostenitor de pe urma defunctului dvs. tata apar si fratii acestuia?
De pe urma tatalui, pe certificatul de mostenitor apar doar eu.
Ati precizat in prima postare ca "
In 1998 a murit tatal meu, si eu, la randul meu am mers la notariat si mi-am facut certificat de mostenitor dupa certificatul tatalui, unde apar ca parti si fratii lui"
----
E corect sa nu apara si fratii pe certificatul dvs. de mostenitor si ca urmare sunteti in indiviune cu acestia ,care au drept la mostenire dupa mama.Pentru sistarea starii de indiviune cei 2 frati trebuie sa se adreseze instantei, caci fara acordul dvs. nu pot vinde. Sa va asigurati ca ati facut intabularea transferului dreptului de proprietate pt. partea dvs., mai precis inscrierea la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notariat Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin ... (vezi toată discuția)
Parte din imobil bliana bliana v-as ruga sa imi raspudeti si mie la o intrebare! Problema este urmatoarea: imobilul in care locuiesc este trecut pe bunicii mei din partea tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)