Am incercat dar de la cadastru mi s-a cerut anularea celor vechi. Mi-au spsu ca doar asa se paote executa lucrarea... Si mie mi se pare normal sa pot scoate alt numar pentru apt meu si gata... dar nu cunosc exact legea. Am inteles ca este ceva de anul trecut.... Ma gandesc ca probabil cei de la cadastru vor sa se spele pe maini de ceva ce ar trebui sa faca ei si ma lasa pe mine cu toata alergatura. Daca din 2004 pana acum au ramas in vigoare niste numere de care oricum nu se poate folosi nimeni, mi se pare aberant sa mi se ceara sa anulez ceva care nu e valabil... Voi merge saptamana viitoare in audienta la ei cu toate actele si trebuie sa existe vreo cale de rezolvare. Am mai primit tot de la cea la care este dosarul la cadastru solutia ca daca nu imi convine decizia sa merg in instanta!! Pai asta ar fi proces civil si astea dureaza de te doare capul.. Cum sa stau atat pentru o prostie fara sa pot dispune de bunul meu?? Doar pentru ca exista niste nenorocite de numere care nu sunt din vina mea invalide... Ce vina am eu in toate astea??? Cum sa merg in instanta pentru ceva ce tine doar de interpretarea unei legi? Nu e treaba lor sa rezolve lucrurile astea? De ce sa ajung la instanta?
Buna ziua,
Am inceput procedurile pentru a face cadastrul si instabularea apartamentului tatalui meu. Apartamentul se afla la atajul 2 al unei vile cu inca 2 apartamente cu alti 2 proprietari. Problema a aparut cand la depunerea dosarului la Oficiul de Cadastru s-au gasit 2 numere cadastrale din 2004 deja atribuite unul intregii cladiri si unul doar apartamentului de la parter dar fara sa existe si intabulare sau finalizarea dosarului. Practic cele 2 numere cadastrale nu pot fi folosite nici de mine acum cand imi fac cadastrul si intabularea si nici chiar de cei de la parter care au depus niste acte incomplete pentru cadastru dar nu au finalizat lucrarea atunci in 2004. Mi se cere de la Cadastru sa aduc declaratie notariala de la toti cei 3 proprietari cum ca suntem de acord cu anularea numerelor atribuite in 2004 pentru a se putea face corect acum documentatia. Problema apare ca cel de la parter nu e proprietar al apartamentului. Acesta este al parintilor lui, tatal e decedat si acum e in plin proces de succesiune pentru jumatate din casa iar pe restul de jumatate este proprietara mama dansului o femeie de 85 de ani care sta in Calarasi si nu e transportabila. Iar proprietara de la etajul 1 nu isi gaseste actul de proprietate si deci nu se poate prezenta la notar sa dea declaratie pentru ca nu poate face dovada ca e proprietara apartamentului... Eu ma grabesc destul de tare cu actele deoarece vreau sa vand apartamentul si nu inteleg cum intr-o tara in care mi se garanteaza dreptul de proprietate, cel putin formal, ajung sa stau dupa unul si altul sa anulez acte care nu au fost gresit depuse de mine. Am inteles ca legea zice ca toti proprietarii trebuie sa dea ok de anulare, dar nu exista doar alb si negru... Se poate ca fie situatii in care pur si simplu nu am cum sa obtin aceasta declaratie in timp util pentru mine. Ca de obtinut odata si-odata tot o voi obtine, dar eu am nevoie urgent de acte. Incerc sa intru in audienta la Cadastru dar chiar nu stiu ce sa fac mai departe.. daca ma lovesc de capete seci mai departe....Exista ceva portite de scapare???
Multumesc mult pentru raspuns. Momentan am contactat un avocat pentru contestatie pentru ca asa mi s-a spus de la tribunalul Buftea. O depun pe aceasta si in acelasi timp sa fac sesizare si la Primarie?
Buna ziua dragii mei,
Ma confrunt cu o problema si de aceea am decis sa va cer sfatul. Am primit o amenda pentru depozitarea gunoiului menajer in alte spatii decat cele special amenajate. Pana aici e totul clar. Problema urmeaza: eu locuiesc la curte in Voluntari, la noi pe strada se asflateaza iar in ziua in care aveam zi de ridicat gunoiul am dus sacii la coltul strazii pantru ca cei de la gunoi au spus ca daca nu pot intra pe strada (aceasta fiind o mare groapa din cauza lucrarilor) vor ridica gunoiul si de la colt.
S-au prezentat la poarta mea 2 pers de la politia locala cred (s-a legitimat doar 1 din ele si aceea foarte greu dupa ce am tot cerut eu o legitimatie ca sa vad cu cine vorbesc) si mi-a spus ca nu am depozitat corespunzator gunoiul. Acum, eu stiu ca pentru blocuri exista ghenele de gunoi unde se duce gunoiul pana se ridca, dar pentru curti, il avem in curte in saci pana in ziua in care vine masina sa il ridice. Si atunci fiecare ii scoate la poarta pentru ca sa fie ridicati de gunoiri. Dar nu stiu sa existe un loc special amenajat pentru ei. Pentru ca nu ii depozitam in strada....
Dna respecitva nu a fost interesata nici de faptul ca era ditamai excavatorul la 5 m de ea si se vedea clar ca nu poate intra o masin pe strada, nu a intrebat daca e sau nu zi de gunoi, nu a intrebat daca am sau nu contract la societatea de salubritate(mentionez ca am platit gunoiul pana la sf anului)...doar tipa la mine ca trebuie sa ii dau 2000 ron. Asta e si suma primita amenda. Acum voi depune o contestatie la tribunalul Buftea (asa am citit pe procesul verbal, pe care apropos, nu l-a intocmit de fata cu mine si mai si cuprinde niste minciuni strecurate pe ici pe colo), dar as vrea sa stiu si parerea voastra. Chiar am incalcat legea pentru ca in ziua de ridicat gunoiul am dus sacii la 15m mai spre strada ca sa poata fi ridicati?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii.
Exista doar apometrul instalat de Apa Nova in caminul din curte. La ei cand am fost, au spus ca in casa pot sa imi instalez un apometru pe care sa il folosesc la citirea consumului de apa. Pe ei nu ii intereseaza pentru ca la citire oricum nu iau in calcul decat apometrul lor. La o proprietate, zic ei, Apa Nova nu instaleaza decat 1 apometru si face decat 1 camin.
Ideea este sa am eu un mijloc de calcul pentru consumul meu de apa fata de cel al celorlalte 2 familii din curte. Din ce ii stiu, vor avea comentarii de facut, dar am mai dat si ieri telefoane. Daca apometrul este instalat, pus sigiliu si are toate actele in regula (certificat metrologic) nu poate avea nimeni nimic de obiectat despre corectitudinea lui. Apoi la 5 ani se cere verificarea lui, dar din ce am inteles dupa 5 ani incep sa nu mai intregristreze bine, si atunci mai bine cumperi altul pentru inca 5 ani.
Va multumesc
Buna ziua,
Eu locuiesc la casa la curte si vreau sa imi montez apometru. Ceilalti proprietari nu vor sa monteze, dar eu vreau pentru ca nu consider ca factura de apa se imparte in mod corect intre proprietari.
Am nevoie doar de 1 pentru ca am doar teava de apa rece. Cum se procedeaza? Stiu ca se gasesc de cumparat in magazine. Persoana care il monteaza este instalator. Chiar este nevoie de o firma care sa il monteze? Ele nu au o verificare facuta inainte de a fi puse in vanzare? Adica o garantie ca masoara corect consumul? In rest, montarea nu mi se pare ca trebuie facuta de o firma sau alta. Un instalator ar trebui sa fie suficient... sau nu?
Buna ziua,
Locuiesc la casa la curte intr-un imobil de 2 etaje cu 3 proprietari (parte, etj 1, etj 2). Eu vreau sa-mi pun contor pentru consumul de apa rece pentru ca nu stau in permanenta acolo, iar cand vine factura mi se repartizeaza costul pe nr de persoane, chiar daca am stat 1 zi sau 1 luna acolo. In plus am probleme si cu presiunea la apa, existand zile cand nu am deloc apa iar cei de la apatamentele de jos au (eu stau la etj 2) au apa de consum. As vrea, ca sa evit discutiile inutile, sa imi pun repartitor la apa rece la intrarea conductei la mine in apartament. Apa calda nu avem, ea se obtine cu boliere, centrale termice... Deci am nevoie doar de 1 contor. Este asta in regula cu legea? Adica, daca am probleme din partea vecinilor pot sa trec peste ele, si eu sa dau doar citirea de la contoarul meu? Chiar nu vreau sa particip la acoperirea unor costuri pe care le fac ei.
Inca o problema: am intrebat la Apa Nova si ei spun ca orice contoar cumparat de pe piata cu bon/ factura este ok. Voi stiti ceva mai mult? Exista ceva firme mai autorizate decat altele sa vanda astfel de contoare?
Va multumesc.
Pai nu prea mai imi vine sa ma adresez si in scris la Urbanism. Deja am 2 pareri diferite de la ei... nu stiu daca sa ma complic mai mult.
Cat de spre ApaNova, ei au fost foarte transanti: atata timp cat nu am treaba cu lucrarea lor pana la camin, nu am nevoie de nimic de la ei.
Oricum, am fost aseara si am discutat cu ambii vecini si au spus ca sunt de acord sa trag conducta de apa. Oricum, in intelegerea notariala ma voi obliga sa aduc terasamentul la forma initiala (adica sa nu la grpoi in curte sau chestii de genul asta...) Asta nu e o problema, pentru ca nici mie nu imi convine sa las dezastru in urma lucrarii. Imi era doar teama sa nu aiba obiectii. Pana acum a mers bine, sa vedem mai departe.
Acum ma gandesc la altceva, dar sper sa rezolv cu notarul in vreun fel... Cel de la parter, nu e proprietarul apartamentului. Proprietarul e tatal lui care nu mai locuieste in Bucuresti. Nu prea stiu cum sa fac. Ca oricum, act de la tatal lui nu o sa primesc, ca nu prea se vad nici ei iar de la baiatul lui care efectiv locuieste in casa, nu stiu daca e valabil acordul. Dar, in fine. Ma descurs eu cumva.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.