Avand asigurare RCA ar trebui sa avizati asiguratorul despre producerea accidentului, intrucat in acest caz fiind vatamare corporala se va deschide un proces penal. Conform art.46 din Ordinul 5/2010 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor , despagubirile solicitate de partea vatamata pot fi solutionate si pe cale amiabila, cu respectarea anumitor conditii. Ar fi de preferat sa aveti un aparator la cercetarea penala, pentru ca in functie de zilele de ingrijiri medicale actiunea penala poate fi stinsa si prin impacarea partilor. In ceea ce privesc pretentiile victimei este preferabil sa cooperati cu aceasta, in masura in care din probe rezulta vinovatia Dvs.
Pentru a primi un raspuns exact, precizeaza daca la deschiderea dosarului de daune te-ai prezentat la asiguratorul tau CASCO sau nefiind vinovat de producerea evenimentului, ai utilizat polita RCA a persoanei vinovate si te-ai prezentat la un asigurator RCA ?!
In conformitate cu prevederile Art. 36. - (1) din Ordinul 5/2010 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor "Despăgubirea se plăteste de către asigurătorul RCA în maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii si cuantificării daunei, solicitat în scris de către asigurător".
In cazul in care acest termen este depasit si nu a fost comunicat un motiv de refuz sau amanare, se poate face o notificare scrisa asiguratorului cu precizarea sumei reprezentand despagubiri neachitate si convocare la conciliere, urmata apoi de actiune in instanta . In acelasi timp se poate face sesizare si la C.S.A. privind depasirea termenului de plata a despagubirii.
Buna ziua.
A introdus cineva contestatie la Tribunal impotriva deciziei AFP prin care i-a fost respinsa contestatia impotriva declaratiei 100 - bligatiile de plata la bugetul de stat - privind asa numitul impozit forfetar??
Eu da si prima actiune mi-a fost respinsa. Ma intereseaza daca in tara au mai existat astfel de cereri pe rolul instantelor.