avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate adria3asmel

Activitate adria3asmel

Buna ziua, vreau sa stiu daca declaratiile facute in fata autoritatii tutelare facute de tatal copiilor au vreo valoare. Ceea ce a declarat atunci s-au dovedit a fi minciuni, cuvinte neacoperite de fapte, in ceea ce priveste protectia copiilor si siguranta lor financiara. Multumesc Adriana
Răspuns la discuția drept de vizita tata
A avut accese de violenta din cauza acestora am plecat impreuna cu fetitele in chirie.
M-am gandit in primul rand la siguranta noastra fizica si psihica. Am primit amenintari cu moartea , atat eu cat si parintii mei. Am depus plangere la procuratura, am fost la politie. Dupa ce a fost chemat la Politie si a recunoscut tot ce a facut si a promis ca se potoleste, am crezut ca vom putea dialoga. Am respectat programul de vizitare, dar in momentul in care fetele au aflat de copilul din flori pe care il are au refuzat sa il mai vada. Bineinteles a fost vina mea, ca eu le manipulez.
Cand ne urmarea pe strada si ne agresa binenteles ca nu vroiau sa il vada.
Dupa ce s-a mai linistit , au inceput din nou sa se intalneasca , dar pe mine ca si mama a fetelor si tutore ma ignora.Nu ma suna sa ma intrebe daca nu avem alt program, el le impune fetelor programul. Chiar daca el are o familie paralela, spune ca eu mi-am batut joc de casnicie.
Acum i-a venit ideea asta cu tribunalul. Mereu trebuie sa aiba dreptate si sa manipuleze tot ce prinde.
Răspuns la discuția drept de vizita tata
Multumesc de raspuns. Problema e ca nu eu am cerut programul de vizitare, ci ex-ul. Eu am vrut sa se dezvolte o relatie normala intre copii si tatal lor, sa nu fie legata de un program , mai ales ca el nu este niciodata punctual. Si azi ar fi trebuit sa se intalneasca cu ele, dar are telefonul inchis. Eu imi doresc o comunicare cu el, dar el nu este capabil sa aiba un dialog, ci doar monologul lui sa primeze, monolog din care reiese ca eu port toata vina esecului. Nu conteaza ca fetele sufera,ca au fost alungate de violenta psihica si fizica a tatalui din caminul lor.
Am fost la Autoritatea Tutelara sa ii rog sa se autosesizeze in privinta anchetei sociale desfasurate in cadrul procesului de divort. Atunci ex-ul a promis ca noi putem ramane in casa , ca el va pleca. Mai ales ca in ultimii doi ani ai casniciei noastre a inceput constructia unei case si a unei familii paralele. Binenteles ca asta nu a recunoscut. :( Nu au ce sa faca , asta a fost raspunsul. Totusi au fost niste audieri oficiale, si tot ce a declarat acolo s-au dovedit a fi minciuni, de ce nu conteaza? Nici Protectia copilului nu are cum sa ne ajute.
Eu nu ma opun sa aiba o relatie cu fetele, dar el mereu cere ceva in schimb.... acum vrea sa ii schimb programul de vizita ca el sa inceapa sa se gandeasca la un camin pentru fete. Daca rezolv asta o sa vrea altceva, si tot asa.... acum conditioneaza plata pensiei alimentare de numarul de telefoane pe care le primeste de la copii in timpul acelei luni. Am crezut ca divortul ne va linisti, dar e mai rau ca inainte.
Răspuns la discuția drept de vizita tata
Multumesc pentru raspuns. Si eu consider ca este un santaj, dar eu am ramas cu copiii si cu responsabilitatea imensa de ai creste , educa si a le oferi amintiri si baze puternice pentru viata viitoare. El in schimb a ramas cu toata partea materiala intacta, pentru ca in decursul anilor s-a protejat. Si-a protejat casa cumparata cu 2 luni inainte de casatorie, si pe care 15 ani a refuzat cu obstinatie sa o treaca pe amandoi, plus de asta isi mai construieste de doi ani o casa pe numele mamei lui. Are firma proprie , si-a trecut pe adeverinta de venituri o suma infima pentru ca pensia alimentara sa fie corespunzatoare. In plus dupa cateva zile de la pronuntarea divortului am aflat ca are o familie paralela, care include si un copil de 2 ani. Ma gandeam ca as putea ca un avocat sau un notar sa elaboreze un act in care eu imi iau angajamentul ca il las sa viziteze copiii cand doreste el, iar el isi ia angajamentul ca le va oferi daca nu un apartament, macar dreptul de uzufruct al caminului in care s-au nascut fetele si din care ne-a alungat?
Răspuns la discuția drept de vizita tata
Multumesc de raspuns. Dar el insista ca eu sa ma duc sa rezolv aceasta problema. Si conditioneaza aceasta actiune cu siguranta si viitorul fetelor.
In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am fost nevoiti sa parasim locuinta. El vrea ca sa ma duc la tribunal si sa obtin un alt program de vizitare al copiilor, in care el are acces permanent la copii. Daca ii aduc acest program modificat, el " se va gandi" sa le cumpere copiilor un apartament. Intrebarea este daca se poate modifica acest program ? Multumesc
Răspuns la discuția reintegrare in locuinta comuna
Proprietatea este a lui, dar fata de ce a cumparat cu 2 luni inainte de casatorie, acum este o alta locuinta. Cu multe imbunatatiri, extinsa. Pentru aceste imbunatatiri am cerut partaj. Dar prima infatisare este abia in noiembrie 2010. Am fost obligate prin comportamentul sau agresiv fizic si psihic sa plecam. Copiii erau terorizati, si la sfatului avocatei am plecat. Dar dupa 30 de minute de la plecarea noastra a schimbat yala. Acum refuza sa plateasca si pensia alimentara.
Fostul sot ne-a determinate sa plecam din locuinta ( proprietatea lui ) pe mine impreuna cu doi copii minori. Stam in chirie, rezervele s-au terminat si nu mai am posibilitatea sa platim chiria. Exista o modalitate de a-l obliga sa ne intoarcem acasa?
Răspuns la discuția Ordin de restrictie
Care sunt acestea?
Sunt o femeie proaspat divortata. Casa in care am locuit cu ex sotul fiind cumparata cu 2 luni inainte de casatorie, timp de 15 ani a refuzat cu vehementa sa treaca imobilul pe numele nostru, ramanand el singurul proprietar. Sentinta este definitiva. Din cauza comportamentului agresiv violent din timpul divortului, am fost nevoita sa plec impreuna cu cele doua fetite minore la nasii nostri. In aceeasi zi ex-ul a schimbat yala, noi nemaiavand acces in casa. A refuzat sa ne de-a lucrurile personale , a trebuit sa cer o ordonanta presedentiala pentru a ne recupera hainele si lucrurile personale. Acum refuza sa de-a si pensia alimentara , el avand firma lui, si-a eliberat o adeverinta de venituri nete mica, pentru ca si pensia alimentara sa fie mica. Din cauza agresivitatii psihice si fizice, am fost nevoita sa inaintez Procuraturii o plangere. Am inaintat procesul de partaj pentru bunurile comune, dar prima infatisare este stabilita doar pentru luna noiembrie 2010. Intrebarea mea este exista in Romania ordin de restrictie, pentru ca acum agresivitatea psihica si vizica s-a extins si asupra copiilor si daca exista un cadru legislativ care sa incrimineze acest fel de comportament. In timpul casniciei noastre a inceput constructia unei case, atat terenul de sub casa cat si casa in sine sunt pe numele mamei lui. Exista o modalitate de a demonstra ca aceasta femeie nu avea fonduri pentru asemenea investitie? Ca s-a comis o agresiune economica impotriva mea si a copiilor mei? Ex-ul a recunoscut ca a facut acest artificiu pt a nu fi supus partajului aceasta casa. Deci ex-ul a ramas cu caminul copiilor nostri, cu casa construita pe numele mamei lui, precum si cu o pensie mica de 280 de lei lunar pentru ambele fetite. Un alt aspect ar fi ca ex-ul a avut o relatie extraconjugala, din care a rezultat un copil care acum este in varsta de doi ani. Multumesc