Va multumesc pentru lamuriri! Majoritatea sunt pers fizice, insa cum ma avantajeaza concret? Cand achizitionez marfa platesc si tva, desi sunt neplatitor....asta nu inteleg? facturile le fac fara rubrica de tva cu pret final, RJIP stiu ca trebuie sa-l completez suma de achizitie finala (+ tva).....si in final nu inteleg care e pana la urma treaba cu tva-ul...sunt total in ceata. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate.
Buna ziua. Detin un pfa si fac comert online cu suplimente nutritive, cod caen 4791. Vreau sa-mi deschid un punct de lucru (inchiriez un spatiu) , in cazul acesta ce trebuie sa fac? codul caen imi permite? O autorizatie de functionare de la primarie este suficienta?
Si inca ceva, sunt neplatitor de tva,venit real. In cazul meu , facand comert (cu suplimente) imi recomandati sa ma declar platitor de tva? cu ce schimba acest lucru actele contabile? am nevoie de contabil?
Buna seara. Am un pfa neplatitor de tva, impozitare e profit real. Am cateva intrebari care ma baga in dilema si rugamintea sa ma lamuriti daca se poate:
1) Desi sunt neplatitor de tva , la achizitia marfii este inclus in pretul final. Ce se intampla cu acesta, facturile le fac fara tva, insa stiu ca in RJIP trec factura de achizitie fara tva. Pana la urma ce se intampla cu tva-ul?
2) Bonurile de consum cum le inregistrez, in RJIP? cum?
3) Am cod caen 4791 comert online si prin intermediul caselor de comenzi (comercializez suplimente nutritive). Daca vreau sa-mi deschid un punct de desfacere intr-un spatiu comercial ce trebuie sa modific? am posibilitatea? este suficient doar o autorizatie de funtionare de la primarie?
4) Facand comert ma sfatuiti sa ma declar platitor de tva?
Sper sa aveti rabdare cu mine, sunt la inceput, iar contabilitatea, legislatia imi dau batai de cap.
Va multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru lamurire si rabdarea acordata, un raspuns care ma lamureste pe deplin. In legatura cu decizia de numerotare pentru facturile si chitantele emise pe calculator ce trebuie sa fac mai exact?
Am am o nelamurire...inca nu am achizitionat casa de marcat, iar daca majoritatea clintilor primesc prin posta si numai ocazional livrez personal, mai este nevoie sau pot da chitanta pe langa factura?In cazul in care predau personal un colet, unui prieten, iar el imi pune banii in cont, cazul acesta presupun ca nici el nu necesita bon fiscal?
Buna seara!
Am cateva nelamuriri legate de PFA-ul ce il detin, sunt foarte multe opinii si nu stiu cum sa fac intr-un final:
1) Sunt neplatitor de TVA cu impozitare pe venit real, insa facand comert online la achizitie platesc si TVA-ul marfii. Daca de ex eu vand mai departe prod x cu 119 ron inclusiv TVA presupun ca se echivaleaza? facturile cum sa le fac?, unii recomanda normal cu TVA. Pot face facturile in acest mod?
2) facand comert recomandati sa ma declar platitor de TVA? Cumparand cu TVA
inteleg cum mai sunt neplatitor. Poate doar in cazul in care emit factura si cu TVA, echivalandu-se? Eu unul nu am gasit facturi fara TVA SI nici nu vad logica, daca vand cu 119 ron trec 100 ron? dif de 19 ron cum o justific................
Sper sa nu plictisesc cu acest mesaj. Multumesc!
Si inca ceva: stiu ca pentru livrarile pe care le fac personal trebuie bon fiscal, dupa unele pareri cica se poate da doar factura si chitanta. Este magazin online, deci nu vine clientul la mine.
Aceste livrari sunt ocazionale, 80% din cazuri se livreaza cu curier.
Astept pareri de la cei care au o afacere asemanatoare.
Multumesc