buna ziua.acum un an de zile am vandut o masina . am facut CV, am radiat o de la fisc . acum dupa un an de zile ma trezesc cu amenzi de rovigneta il sun pe cel caruia i am vandut si imi spune ca si el a dat o mai departe masina este radiata de la fisc de pe numele dar in circulatie e tot pe talonul meu . ce de facut in situatia asta .ca sa nu mai imi vina mie amenizile acasa?
1 sa il dau cel caruia i am vandut masina in judecata ?
2 sa il dau cel caruia i a vandut el masina ?
sau ??????:(((((
buna ziua.in sept 2010 am vandut un autoturism (cvc)propietarul mi a garanta ca o sa faca actele si nu le a facut.eu am neglijat sa merg la fisc sa depun cvc.si m am trezit acasa cu o amenda de rovigneta luat in dec 2010.imediat mi am amintit ca nu am depus la fisc cvc si m am si conformat.intrebarea mea este cum pot scapa de amenda e de ajuns sa le trimt copie dupa cvc si dovada ca am radiat o de pe numele meu (cu intarziere)???
i am actionat deja suntem la al treilea termen .ei nu s au prezentat nici odata. si asta e lucru care ma da asa putin inapoi .avocatul meu a cerut penalizari de 0,1 pe zi iar ei singuru lucru care l au facut pana acum a fost sa depuna copii dupa cele 3 dosare de dauna ..1 masina 2 rulota 3 bunuri .si tot bat apa in piua in fata mea ca nu au acordul celui care ma lovit si ca el contesta porcesu verbal.dar pana azi din octombrie 2008 el nu a facut o .doar a scris acolo in foaia aceia care se completeaza la asigurari ca nu asa sa intamplat accidentu...
in 2008 am avut un accident de masina in germania .am fost lovit diin spate tot de un cetatean roman cu dauna totala asupra masini cat si a rulotei.in procesu verbal intocmit de politia germana(care nu seamana deloc cu procesul verbal romanesc)scrie in felul urmator .in dimineata zilei x auto 1 a lovit din motive necunoscute pe auto 2.(auto 1 fiind auto celui care ma lovit)din cate am intels asa se noteaza la ei vinovatl cu 1 si nevinovatul cu 2.ajung in romania la societatea de asigura care imi deschide dosar de dauna si dupa 2 sapt imi trimite scrisoare ca nu ma despagubeste pe motiv ca asiguratu lor nu este acord cu procesu verbal.
acum in sept 2009 am deschis actiune la tribunal.
ce nelamuri am :
1 avocatul a deschis actiunea importiva societati de asigurare pe motiv ca la data produceri accidentului nu mai era nevoie de acordul vinovatului
2 cam care sunt sansele sa castig un asemenea porces ?nu de alta da ca sa stiu daca mai pierd in cont bani sau imi vad de treaba
3 nu cumva avocatul meu trebuia sa il cheme si pe cel vinovat in judecata
4 mentionez ca cel vinovat nu a contestat in nici un fel procesu verbal doar ca nu si a dat acordu ca soc de asig sa plateasca
problema din punctu meu de vedere al unui roman ...e alta ..singur document ce il am .e procesu verbal ....care in afara de datele technice ale masinilor ,date ,si pagube...la concluzia accidentului ..scrie ceva de "genu auto A a lovit pe auto B din motive necunoscute ..."asta ma da inapoi de la a il da in judecata ..ca stiti cum e la noi la tribunal...
in urma cu un an am fost accidentat in germania:(pe autostrada) de un microbuz inmatriculat tot in romania . in urma accidentului nu au rezultat victime iar masina si rulota mea au fost avariate total ..din constarile politiei germane reies urmatoarele:
1 microbuzul a lovit rulota si masina din spate din motive necunoscute
2 soferul microbuzului trebuie sa plateasca amenda de constatare (care in germania e platita de cel vinovat)
La cateva zile m am prezentat la asigurari (uniqa) mi au facut dosar ,pe care ulterior l au refuzat la plata pe motiv ca asiguratu lor considera concluziile politiei germane false si nu este de acord cu ele .acum intrebarea mea este urmatoarea .daca dau in judecata firma de asigurari in conditiile de mai sus cam care ar fi sansele de castig???#-o