avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate yo9hnf

Activitate yo9hnf

Răspuns la discuția Reziliere contract Inchiriere
Contractul a fost semnat (pe 10 ani) in aprilie 2015 si imediat a fost inregistrat la finante.
Buna ziua,

Detin (persoana fizica) o casa inchiriata unei firme care de mai mult de 3 luni a mai platit chiria si doresc sa reziliez contractul. Imi puteti, va rog, spune cum pot rezilia contractul ? Desi societatea respectiva a inceput sa modifice mare parte din casa, lucrare parasita ulterior, nu doresc neaaparat recuperarea pagubei cat rezilierea efectiva.
Deasemenea, dreptul de preemptiune este un fel de "sula-n coaste" pentru proprietar ? Intreb deoarece chiriasul de la inceput si pe parcursul derularii contractului de inchiriere tot a insistat sa cumpere respectivul imobil.

Multumesc !

Citez din contract :

...........................
3. Obligatiile partilor
.....3.1.e - La finalizarea perioadei contractuale, daca locatorul se hotaraste sa instraineze imobilul, locatarul are drept de preemptiune.
.....3.2 - Obligatiile chiriasului sunt urmatoarele:
...............a) ..........În caz de neplată a chiriei până la sfarșitul lunii în curs, contractul se reziliază de plin drept, evacuarea chiriașului făcându-se necondiționat pe baza contractului de închiriere, desființarea contractului operând în baza prezentului pact comisoriu.
Neplata chiriei până la sfarșitul lunii dă dreptul proprietarului să solicite rezilierea contractului și evacuarea silită a chiriașului prin intermediul executorului judecătoresc, fără a fi necesară sesizarea instanței judecătorești competente. Pentru perioada până la eliberarea spațiului în aceste condiții, chiriașul va suporta atât cheltuielile ocazionate de executare, cât și dublul chiriei datorate pentru această perioadă.
......................
5. INCETAREA CONTRACTULUI
..5.1. Contractul de închiriere încetează prin :
...a. Acordul de voință al părților manifestat în scris;
...b. Expirarea termenului pentru care a fost încheiat, dacă nu există o înțelegere pentru prelungirea acestuia;
...c. Pieirea bunului;
...d. Neîndeplinirea obligațiilor asumate prin contract.

6. FORTA MAJORA
6.1. Nici una dintre părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen și/sau executarea în mod necorespunzător – totală sau parțială – a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forță majoră așa cum este definită de lege.
6.2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți în termen de 3 zile de la producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.
6.3. Dacă în termen de 3 zile de la producerea evenimentului respectiv nu încetează, părțile au dreptul să își notifice încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
............................
8. LITIGII
8.1. În cazul în care rezolvarea neîntelegerilor nu este posibilă pe care amiabilă, ele vor fi supuse spre soluționare instanțelor de drept comun.

9. CLAUZE FINALE
...........
9.3. În cazul în care părțile își încalcă obligațiile lor, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligației respective nu înseamnă că ea a renunțat la dreptul său.




Va multumesc!




Cu ce anume ar mai trebui sa completez informatiile ?

Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri !

Citez din hotarare :
"Obliga Primaria Municipiului Bucuresti prin Primarul General sa plateasca reclamantului despagubiri conform art. 31 legea 10/2001 pentru cele X actiuni detinute de autorul sau...."
Buna ziua,

Tatal meu acum mai bine de 1 an a primit o hotarare judecatoreasca prin care Primaria Municipiului Bucuresti este obligata sa-i plateasca o suma de bani corespunzatoare unor actiuni (retrocedari pe legea 10).
De atunci Primaria nu a facut absolut nimic.
Tata a fost la un executor judecatoresc iar acesta dupa 1 an i-a spus ca nu poate face nimic.

In linii mari, ce ar mai trebui sa faca ?

Va multumec !

Radu
Răspuns la discuția acces pe terasa blocului - antena
Mihai S.R. a scris:

Terasa blocului e bun comun al tuturor proprietarilor, aveti un drept de folosinta.
Dar daca o folositi exclusiv in interes personal( macar o parte din ea) ar trebui sa aveti aprobarea Adunarii generale.


Va multumesc pentru raspuns !

Practic antena o folosesc in scop personal, teoretic tot cu scop personal, dar in caz de calamitate naturala (Reteaua nationala de Urgenta) fiecare radioamator ar putea avea un aport ridicat in ajutorarea si descoperirea ranitilor (vezi exemplul cutremnurului din Italia de acum 1 an).
Va salut !

Am o problema cu Asociatia de Proprietari...Sunt radioamator de vreo 7 ani , am licenta de emisie-receptie eliberata de Inspectoratul in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (sau cum s-o mai numi saptamana asta). Am gasit pe la radioclub niste fragmente de lege care au trimite catre Reteaua Nationala de Urgenta (adica pot apela la politie in cazul in care Asociatia nu vrea sa ma lase sa instalez antena ).

As vrea si eu sa stiu practic a cui este terasa blocului si ce drept am ca simplu proprietar sa ma urc acolo la nevoie.


Multumesc !

Radu DAN YO9HNF