avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acces pe terasa blocului - antena
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acces pe terasa blocului - antena

Va salut !

Am o problema cu Asociatia de Proprietari...Sunt radioamator de vreo 7 ani , am licenta de emisie-receptie eliberata de Inspectoratul in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (sau cum s-o mai numi saptamana asta). Am gasit pe la radioclub niste fragmente de lege care au trimite catre Reteaua Nationala de Urgenta (adica pot apela la politie in cazul in care Asociatia nu vrea sa ma lase sa instalez antena ).

As vrea si eu sa stiu practic a cui este terasa blocului si ce drept am ca simplu proprietar sa ma urc acolo la nevoie.

Multumesc !

Radu DAN YO9HNF
Terasa blocului e bun comun al tuturor proprietarilor, aveti un drept de folosinta.
Dar daca o folositi exclusiv in interes personal( macar o parte din ea) ar trebui sa aveti aprobarea Adunarii generale.
Mihai S.R. a scris:

Terasa blocului e bun comun al tuturor proprietarilor, aveti un drept de folosinta.
Dar daca o folositi exclusiv in interes personal( macar o parte din ea) ar trebui sa aveti aprobarea Adunarii generale.

Va multumesc pentru raspuns !

Practic antena o folosesc in scop personal, teoretic tot cu scop personal, dar in caz de calamitate naturala (Reteaua nationala de Urgenta) fiecare radioamator ar putea avea un aport ridicat in ajutorarea si descoperirea ranitilor (vezi exemplul cutremnurului din Italia de acum 1 an).
Lasand la o parte aportul Dv. la ajutorul dat in caz de o eventuala calamitate, terasa blocului este proprietate comuna si intretinerea ei, precum si mentinerea ei in stare buna este atributia asociatiei de proprietari.
Accesul pe terasa vi-l poate da doar comitetul executiv al asociatiei, acesta reprezentand asociatia intre adunarile generale.
Ce vreau sa spun este ca e foarte usor sa spui ca adunarea generala da acordul, dar adunarea generala nu se convoaca pentru orice ii vine oricarui proprietar din bloc.

Avizul nu va este dat sau va este dat foarte greu pentru ca terasa nu e circulabila, or instalarea antenei Dv. presupune si asa ceva, plus montarea ei care poate deteriora terasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Restrictionarea accesului proprietarilor pe partile comune Delta04 Delta04 De curand m-am lovit cu o problema. Comitetul asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc au decis intr-o sedinta \"privata\" si nu in adunarea ... (vezi toată discuția)