avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate astronsrl

Activitate astronsrl

Buna ziua, Am nevoie de ajutor intr-o problema minora. In localitatea Constanta autoutilitarele de 3,5 tone plătesc o trama de oraș. Nu este o suma enorma dar nu se poate plăti decât la OMV si de multe ori pana ajungi la Benzinărie domnii de la Locala au grija sa te prindă si sa-ti de amenda 283 lei plătibili pe jumătate in 15 zile. Am pati-to si noi dar nu o data ci de doua ori in termen de o jumătate de ora. O data din mers , au făcut poze, a doua in staționare. Ciudat, la prima au avut toate datele șoferului dar fără sa fie de fata inculpatul.. Vreau sa știu daca este corect si daca trebuie sa le plătim pe amândouă.
Discuție Marfa refuzata
Am incarcat marfa din Comunitate pentru Romania. Deoarece comanda a venit foarte tarziu (2 luni aprox). beneficiarul din Romania refuza sa o mai primeasca . In acelasi timp si expeditorul refuza sa mai primeasca marfa inapoi. Momentan eu ca transportator am de incasat o suma de bani cam 3 sferturi din valoarea marfii din transporturi anterioare de la expeditor si ma gasesc in postura de avea in custodie 6 tone de marfa cu temperatura controlata cu care nu stiu ce sa fac.
Legal ce ar trebui sa fac?
Va multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Furt de marfa, Conventia CMR
separatistul

Procesul s-a terminat cu o hotarare imporiva mea. Ma puteti ajuta cu un avocat bun pentru continuarea procesului ?
Dupa trecerea a 5 ani de la furtul unui tractor agricol , organele de cercetare au dispus casarea dosarului de cercetare penala. Nu sunt de acord cu aceasta solutie si vreau sa fac plangere. Ma poate ajuta cineva ?
Revin cu raspunsul la intrebarile din 16.07.2014
In calitate de intermediar nu am avut un contract de transport si nici macar o comanda scrisa cu expeditorul sau destinatarul marfii. M-a sunat destinatarul (cunostinta cu sotul meu) si m-a rugat sa-i gasesc un mijloc de transport pentru acest tractor. Pentru 200 euro nu a fost de acord sa incarcam cu o firma corecta cu care colaboram permanent.
In ce priveste actele marfii si tranzitarea granitei in Romania e logic ca actele au fost in regula deoarece marfa a intrat in tranzit prin Romania si transportatorul a avut toate actele cu el . Expeditorul a facut greseala de a nu completa Cmr-ul cu locul de descarcare .( rubrica 3 si astfel a dat posibilitatea soferului sa scrie Arad .Se poate vedea ca a fost scris pe traseu de catre sofer.
Datele soferului le avem dar pe ei (sofer si firma de transport ) i-a exclus tribunalul pe motiv ca au avut comanda de transport cu adresa de descarcare Arad .Nici macar posibilitate de regres nu am cum sa fac daca ma iau dupa hotararea tribunalului. In.ce priveste firma ce si-a insusit tractorul nu am pe cine trage la raspundere din moment ce procuratura a hotarat ca sunt faptasi necunoscuti.
Asigurare CMR a avut transportatorul dar nu a sesizat nimeni.
Toti sunt vinovati dar va trebui sa platesc doar eu .Singura mea vina este ca m-am bazat pe controlul facut la bursadetransport.ro. , pe comanda confirmata si nu am cerut alte acte, asigurari, licenta .

Nu a mai trecut nimeni prin asa ceva?
Am numele soferului, si toate actele ce tin de acest transport. Ce credeti ca sa intamplat cu acest tractor?
A-ti rezolvat ceva? Am si eu ceva asemanator si m-ar ajuta foarte mult sa-mi povestiti cum s-a rezolvat.
Va citez din hotararea tribunalului: ''incredintarea de catre firma A a tractorului marca John Deere ce a facut obiectul contractului de transport incheiat cu societatea reclamanta catre o persoana a carei identitate nu a fost confirmata , contureaza o culpa grava a acestei societati'' In acest caz termenul de prescriptie este de 3 ani ....in caz de dol sau de culpa considerata de legea tarii careia ii apartine organul de jurisdictie sesizat ca echivalenta cu dolul .'' '' in considerarea celor expuse retinand culpa paratei A ,constand in efectuarea substituirii unui alt transportator fara a depune diligente in identificarea exacta a persoanei careia i-a incredintat bunul tribunalul aprciaza ca sunt indeplinite conditiile raspunderii civile pretentiile reclamantei fiind intemeiate.

In cazul in care aveti ceva similar poate sunteti de acord sa ma ajutati cu mai multe date.
Va multumesc oricum.
In 2009 nu era obligatorie aceasta licenta sau nu prea sa tinea cont de ia. Recunosc, nu am cerut licenta de transport sau asigurare , am verificat pe Bursa ca exista firma ca transportator am primit confirmarea prin fax cu nr de masina si numele soferului si cam atat. 90% din transportatori cam asa lucreaza.
Conventia CMR are legatura deoarece procesul civil s-a desfasurat in baza acesteia.