avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate diana_ungureanu

Activitate diana_ungureanu

Buna ziua,
Am cateva nelamuri si as avea nevoie de cateva raspunsuri.
Fratele meu, care nu are mostenitori legali are un Act de Testament cu legatara universala comform art. 888 Cod Civil, incheiat anterior decesului sotiei sale (cumnata mea).
Intrebarea mea este: poate inchia un act de vanzare-cumparare pe numele meu tinand cont de faptul ca detine acest act semnat in fata unui notar?
Este nevoie sa faca succesiunea dupa moartea cumnatei mele?
Precizez faptul ca nu exista copii rezultati in urma casatoriei celor doi, iar decesul cumnatei a intervenit in urma cu trei ani.
Daca succesiunea nu se face si intervine decesul fratelui meu fara a inchia nici un alt act, cine crepturi legale asupra bunurilor tinand cont de faptul ca sotia decedata are un frate vitreg iar proprietarul inca in viata mai are doi frati(inclusiv eu)?
Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cere ajutorul dumneavoastra. Sunt casatorita de 7 ani, dar in fapt suntem despartiti de 2 ani. Avem un copil minor in varsta de 4 ani, dar din pacate muncim amandoi in strainatate. Copilul sta de la varsta de 2 ani cu parintii mei.Acum m-am hotarat sa divortez si nu prea stiu cum sa procedez. Tatal a propus sa urmam calea unui notar, deoarece ar fi mai simplu, bunuri nu avem de impartit. Cum se procedeaza in cazul minorului? Cui ii va fi incredintat? Fostul sot este de acord ca fetita sa ramana in grija mea (a parintilor mei) dar nu vrea sa fie precizata in nici un fel contributia lui financiara. Daca el are un contract de munca incheiat in strainatate, legea il poate obliga sa plateasca pensie alimentara, desi nu plateste taxe statului roman? Mentionez ca toti membrii familiei detin numai cetatenie romana. Cum se acorda dreptul la vizita? Va multumesc
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie disperata ce necesita un sfat bine documentat. In anul 2009, august am cumparat o masina de la o ruda apropiata, masina ce sa afla trecuta pe firma acestei rude de la care am achizitonat-o. Problema este ca nu am facut nici un fel de act care sa dovedeasca faptul ca acesta tranzactie a fost incheiata. Ruda de la care am cumparat masina a suspendat intre timp activitatea firmei, iar acum, oricat de binevoitor este, declara faptul ca nu ne poate trece masina pe numele nostru atata timp cat firma are activitatea suspendata. As dori sa stiu daca aceasta persoana ne vinde gogosi, sau daca are dreptate, care ar putea fi modalitatea de a incheia totusi un act ce poate dovedi ca masina ne apartine.
Buna ziua,sunt angajata cu contract de munca din data de 29 iunie 2009, iar pe data de 10 iunie a.c. am nascut o fetita prematur (la 8 luni), data nasterii trebuind sa fie 07 iulie a.c. Intrebarea mea este: mai beneficiez de indemnizatia de ingrijire copil? Se considera faptul ca am nascut prematur?