avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitionarea unei masini detinuta de o firma cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitionarea unei masini detinuta de o firma cu activitatea suspendata

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie disperata ce necesita un sfat bine documentat. In anul 2009, august am cumparat o masina de la o ruda apropiata, masina ce sa afla trecuta pe firma acestei rude de la care am achizitonat-o. Problema este ca nu am facut nici un fel de act care sa dovedeasca faptul ca acesta tranzactie a fost incheiata. Ruda de la care am cumparat masina a suspendat intre timp activitatea firmei, iar acum, oricat de binevoitor este, declara faptul ca nu ne poate trece masina pe numele nostru atata timp cat firma are activitatea suspendata. As dori sa stiu daca aceasta persoana ne vinde gogosi, sau daca are dreptate, care ar putea fi modalitatea de a incheia totusi un act ce poate dovedi ca masina ne apartine.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 10:09, 2 Mai 2011
Avand activitatea firmei suspendata, ea nu poate face nicio operatiune juridica, contabila si fiscala. Deci nu va poate vinde masina cu acte.
Se poate relua activitatea societatii pentru a se putea face vanzarea, urmand ca ulterior sa suspende activitatea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare mijloc auto persoana juridica la persoana fizica floriangabor floriangabor Buna ziua, sunt administratorul unei firme cu activitatea suspendata. Am o masina inmatriculata pe aceasta firma si doresc sa o vand. Am vreo constrangere ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata Delia19 Delia19 Detin o firma cu asociat unic care are activitatea suspendata de 3 ani de zile.In calitatea de administrator intentionez sa inchid aceasta firma. In urma unui ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma suspendata sabina56 sabina56 Buna ziua.As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata ptr.a reactiva o firma suspendata in 2009.Ce acte trebuie.Firma are sediul expirat.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)