avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate OFICIU JURIDIC

Activitate OFICIU JURIDIC

Speta este urmatoarea : Societate impotriva careia se dispune deschiderea procedurii de insolventa , nu primeste citatie , notificare sau altceva , se judeca se numeste lichidator care intocmeste tabelul creditorilor , obtine informatii despre societate de la institutiile publice , nu depune nimeni plan de reorganizare si se dispune intrarea in faliment , din pura intamplare gasesc in bpi informatii despre intrarea in faliment sunt 3 publicari in bpi 1)deschiderea procedurii , 2) numirea lichidatorului , 3) intrarea in faliment si numirea aceluiasi lichidator, constat ca sunt in termen de recurs , merg si fac recurs la intrarea in faliment si incerc sa aflu ce se intampla pentru ca eu nu am datorii. Contactez lichidatorul , ma ia tare ca este prea tarziu sa mai stea de vorba cu mine , merg peste el la birou si aflu :
- fusesem notificat la un punct de lucru radiat de la onrc cu mai bine de 1 an inaintea deschirerii procedurii
- sunt 3 societati care s-au inscris la masa credala , pentru ca au fost notificati sa se inscrie ( n-am inteles de unde stia lichidatorul ca le datorez ceva ) , societati care isi primesc banii pana la intrarea in faliment ( am contactat reprezentantii acestor societati si mi-au spus ca au primit banii prin " bunavointa lichidatorului " - fals eu mi-am onorat toate obligatiile )
- nu s-a intrunit nici o masa credala si nu exista nici un raport al lichidatorului la dosarul de la tribunal decat cel prin care se cere intrarea in faliment pe motiv ca nu s-a depus sau a fost respins planul de reorganizare
- tabelul creditorilor dupa intrarea in faliment este identic cu cel din insolventa desi eu nu mai aveam nici o datorie la acea data , dar a trecut perioada de cotestatii
In concluzie am declarat recurs la faliment si am depus probe la dosar prin care arat ca nu aveam nici o datorie la data pronuntarii falimentului ,termen la tribunal am la inceputul lui noiembrie , iar la recurs a doua zi , problema mea este daca judecatorul poate dispune inchiderea procedurii fara radierea societatii , avand in vedere ca nu exista datorii sau ma trezesc cu firma radiata chiar daca a doua zi presupun ( poate gresesc) ca voi castiga recursul. Pana se intoarce dosarul de la Curtea de Apel se radiaza de 5 ori firma.
Cum cataloghez PFA-urile cu care colaborez in PFA cu activitate dependenta sau PFA cu activitate independenta in urmatoarea situatie : Un SRL cu activitate de asistenta stomatologica are contracte cu 3 "genuri" de PFA respectiv :
- PFA tehnica dentara - care vine ridica comanda insotita de amprenta , realizeaza lucrarea si mi-o livreaza insotita de factura
- PFA medic chirurg stomatolog (angajat cu CIM la o alta societate )la care apelez odata la 2-3 luni in situatii extreme si care imi emite factura la sfarsitul zilei respective pe sumele ce reprezinta procentul pe care l-am negociat cu domnia sa
- PFA medic stomatolog ( fara CIM in alta parte ) care colaboreaza si cu mine si cu alte societati si care vine 2-3 ore pe saptamana , foloseste de la mine doar scaunul stoma , restul turbine , micromotoare si alte tampenii sunt ale medicului personale , iar factura imi emite la sfarsit de luna tot pe sumele ce reprezinta procentul negociat.
Care din cele 3 pfa-uri sunt cu activitate dependenta?
Cum cataloghez PFA-urile cu care colaborez in PFA cu activitate dependenta sau PFA cu activitate independenta in urmatoarea situatie : Un SRL cu activitate de asistenta stomatologica are contracte cu 3 "genuri" de PFA respectiv :
- PFA tehnica dentara - care vine ridica comanda insotita de amprenta , realizeaza lucrarea si mi-o livreaza insotita de factura
- PFA medic chirurg stomatolog (angajat cu CMI la o alta societate )la care apelez odata la 2-3 luni in situatii extreme si care imi emite factura la sfarsitul zilei respective pe sumele ce reprezinta procentul pe care l-am negociat cu domnia sa
- PFA medic stomatolog ( fara CIM in alta parte ) care colaboreaza si cu mine si cu alte societati si care vine 2-3 ore pe saptamana , foloseste de la mine doar scaunul stoma , restul turbine , micromotoare si alte tampenii sunt ale medicului personale , iar factura imi emite la sfarsit de luna tot pe sumele ce reprezinta procentul negociat.
Care din cele 3 pfa-uri sunt cu activitate dependenta?
eu am urmat toti acesti pasi , am indeplinit toate conditiile si totusi in termenul acela de 45 zile am primit raspuns scris la domiciliu ca nu ma pot debransa deoarece in zona au fost facute investitii si daca toti consumatorii ar cere debransarea regia de termoficare nu si-ar mai recupera investitia! Exact asa scrie in raspuns ! am fost in audienta la conducerea regiei si mi-au spus ca au o hotarare interna sa nu se dea aviz de debransare pe aceasta zona ( vorbesc de micro 38 Galati ).Ce este de facut in aceasta situatie? pentru ca mai este putin si trece perioada debransarilor.
Daca nu va suparati ce inseamna de la caz la caz? Situatia este urmatoarea .SRL cu asociat unic , fara nici o datorie detine un apartament ( sediul social ) , s-a depus cerere de dizolvare , cerere aprobata de judecator , urmeaza sa se faca bilantul de lichidare iar apartamentul sa intre in patrimoniul asociatului unic. Ce impozite datoreaza asociatul in aceasta situatie?
Va rog sa ma lamuriti daca in momentul in care un bun intra in patrimoniul asociatului unic al unui SRL dupa ce s-a acceptat cererea de dizolvare a respectivului SRL ( care nu are nici un fel de datorie dar detine acel bun in patrimoniu) , asociatul unic trebuie sa achite vreun impozit?
Răspuns la discuția Falimentare firma fara datorii
In momentul in care intra in patrimoniul asociatului unic , acesta datoreaza statului impozite pentru aceasta atribuire de patrimoniu?
Răspuns la discuția schimbarea lichidatorului
OK fac din nou cererea la care atasez dovada publicarii si o depun la dosar dar mai departe? Judecatorul doar ia la cunostinta sau trebuie sa se pronunte cu privire la aceasta cerere? Daca trebuie sa se pronunte cand se intampla asta ? Trebuie sa astept urmatorul termen de judecata sau se poate pronunta mai devreme in camera de consiliu? Cine ma asigura pe mine ca intre timp actualul lichidator nu ia masuri cu privire la acest dosar cu care eu nu as fi de acord( in ideea in care oricum a refuzat sa-mi puna la dispozitie documentele din care sa rezulte activitatea lui de pana acum , la fel cum a refuzat sa-mi arate rapoartele lunare catre instanta - imi creeaza senzatia ca se incearca tergiversarea acestui dosar doar pentru acei 10 % pe care ii doreste - apropo a refuzat sa incheie proces verbal cand m-am prezentat la convocare pentru ca nu am dorit sa-l confirm si am refuzat procentul de la remuneratie) Din momentul depunerii cererii actualul lichidator isi continua activitatea pe acest dosar pana la pronuntarea judecatorului? Doresc in mod expres sa vad rapoartele facute de acest lichidator ( acelasi cu administratorul judiciar ) pentru ca nu inteleg cum s-a reusit intrarea acestei societati in faliment la fix o saptamana dupa ce a fost confirmata incasarea aceea uriasa. As putea bine merci sa fiu de acord cu confirmarea si cu acel nenorocit de procent dar eu am colaborat destul de bine cu debitoarea ( facturile mele catre aceasta nici nu au ajuns la scadenta ) , toti ceilalti creditori au fost achitati in perioada de observare si am ramas doar eu care m-am inscris de teama de a nu pierde banii , cu atat mai mult cu cat sunt posibilitati de achitare( lucru recunoscut pana si de actualul lichidator) . Debitoarea nu a contestat insolventa insa a facut recurs la decizia de faliment , raportul lichidatorului prin care se cere intrarea in faliment nu e publicat , asa incat suntem tare curiosi cum s-a ajuns la falimentul unei societati care si-a achitat integral masa credala? Nu cumva judecatorul a fost indus in eroare prin omiterea in raportul lichidatorului ainformatiilor cu privire la achitarea integrala a creditorilor? Sunt mult prea multe semne de intrebare care nu-mi permit sa trec cu vederea acest dosar.
Răspuns la discuția schimbarea lichidatorului
Nu inteleg apelativul Dom.le si nici iconitele de care faceti abuz in contextul raspunsului dvs. totusi, trecand cu vederea aceste "inconveninte" va pot pune la dispozitie detalii. S-a dat decizia de schimbare a lichidatorului dimineata , s-a mers la BPI pentru publicare si, undeva pe la pranz s-a depus in instanta decizia ( era termen de judecata pe fond ) , conform procedurii ,BPI nu a emis dovada publicarii in aceeasi zi ci a doua zi de la prezentarea documentelor , dovada pe care am depus-o si la tribunal. S-a ajuns in aceasta situatie datorita faptului ca lichidatorul propus de instanta a binevoit sa accepte convocarea adunarii creditorilor ( reprezentata doar de mine- ca unic creditor ) in dimineata procesului ( convocare anuntata telefonic ) . Am tot insistat sa ne vedem ( in cadrul asa zisei adunari ) dar am tot fost amanati pe motive puerile ( sa treaca termenul de inscriere , sa treaca termenul de contestatie ......etc) , e drept ca am fi putut foarte bine sa convoc eu adunarea dar am mers pe principiul " ce face asta face oricare altul " , numai ca in momentul in care m-am prezentat la mult asteptata convocare a refuzat cu desavarsire sa-mi arate rapoartele ce le-a facut pana acum , a refuzat sa-mi aduca la cunostinta orice detaliu cu privire la posibilitatile de achitare a sumelor pe care mi le datoreaza debitoarea , tot ceea ce il interesa pe respectivul lichidator era confirmarea lui si un procent de 10 % din incasari ( ulterior la proces am aflat de la aparatorul asociatilor ca urmeaza sa se faca o incasare uriasa , cam de 6 ori suma pe care o am eu de primit , iar ideea de baza era sa ma capete de aliat in obtinerea acestei sume , restul s-ar fi dat la asociati si gata cu aceasta firma). Trebuie sa mai precizez ca procedura a fost deschisa de DGFP care intre timp a facut cerere de renuntare ca urmare a compensarii debitelor cu sumele de rambursat , iar creanta mea este nascuta din activitatea curenta ( pe perioada de observare ) , fapt ce a facut sa nu am "onoarea" de a-l cunoste pe acest lichidator .
Răspuns la discuția schimbarea lichidatorului
nu la momentul in care s-a pronuntat instanta , decizia de inlocuire nu era publicata in BPI deoarece decizia a fost emisa in ziua procesului , inmanata judecatorului la termenul de judecata iar publicarea s-a facut in aceeasi zi dar in BPI nu aparea publicata la momentul pronuntarii.