Sunt unic creditor intr-un dosar de faliment si la termenul anterior am depus hotararea si decizia de schimbare a lichidatorului cu un altul pe baza art 19 alin 2 ind 1 din Legea 85/2006.Judecatorul a respins cererea ( am vazut in condica nu stiu inca motivatia ).Am fost si am publicat in BPI decizia de schimbare a lichidatorului , ce mai pot face pentru a numi lichidatorul dorit de mine?
Probabil e prematura soliciatarea dv. in sensul ca nu este depasit termenul de declarare al crentelor. In acest caz nu se justifica nici calitatea dv. de a face aceasta solicitare, instanta neputand observa daca aveti o creanta mai mare de 50% din totalul creantelor. Acceasi solutie poate fi data si daca exista o contestatie la creanta dv.
Daca s-a realizat tabelul creditorilor, solutia instantei este nelegala, avand in vedere ca in situatia in care un creditor care o creanta de peste 50% din totalul creantelor poate decide schimbarea lichidatorului. In acest caz instanta nu cerceteaza temeinicia cererii ci pur si simplu ia act de decizia creditorului majoritar.
Faceti o noua decizie si o noua cerere in fata instantei de a lua act de aceasta decizie, insa asteptati motivarea primei incheieri.
termenul de inscriere la masa credala a fost in aprilie , sunt unic creditor , este afisat deja tabelul definitiv cu mine ca unic creditor , a trecut deja si termenul de contestare a tabelului , caci de aici vine si nelamurirea mea cu privire la respingerea cererii de schimbare a lichidatorului.Voi face cerere la tribunal pentru motivarea cererii , intre timp am publicat in BPI decizia de schimbare a lichidatorului , voi depune la tribunal si dovada publicarii dupa care in 3 zile daca nu este contestata decizia ( chiar asa cine ar putea contesta decizia de schimbare a lichidatorului) sa inteleg ca l-am schimbat? Mai am alte posibilitati? Sincer si eu cred ca s-a facut un abuz in respingerea cererii dar va promit ca va voi da detalii cu privire la motivarea acesteia.
nu la momentul in care s-a pronuntat instanta , decizia de inlocuire nu era publicata in BPI deoarece decizia a fost emisa in ziua procesului , inmanata judecatorului la termenul de judecata iar publicarea s-a facut in aceeasi zi dar in BPI nu aparea publicata la momentul pronuntarii.
Dom.le, stati asa sa ne lamurim: ati vrut sa schimbati lichidatorul, instanta v-a respins cererea si totusi faceti referire la faptul ca decizia de inlocuire nu era publicata in BPI deoarece a fost emisa in ziua procesului .....:O:O:O:-/
Adunare creditori
nargyss
Buna ziua,
Sunt reprezentantul a peste 200 de salariati disponibilizati de catre o firma aflata in faliment (proc.simplificata).La prima ad.a creditorilor din ... (vezi toată discuția)