avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... schimbarea lichidatorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

schimbarea lichidatorului

Sunt unic creditor intr-un dosar de faliment si la termenul anterior am depus hotararea si decizia de schimbare a lichidatorului cu un altul pe baza art 19 alin 2 ind 1 din Legea 85/2006.Judecatorul a respins cererea ( am vazut in condica nu stiu inca motivatia ).Am fost si am publicat in BPI decizia de schimbare a lichidatorului , ce mai pot face pentru a numi lichidatorul dorit de mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 09:10, 23 Iunie 2010
Nu inteleg apelativul Dom.le si nici iconitele de care faceti abuz in contextul raspunsului dvs. totusi, trecand cu vederea aceste "inconveninte" va pot pune la dispozitie detalii. S-a dat decizia de schimbare a lichidatorului dimineata , s-a mers la BPI pentru publicare si, undeva pe la pranz s-a depus in instanta decizia ( era termen de judecata pe fond ) , conform procedurii ,BPI nu a emis dovada publicarii in aceeasi zi ci a doua zi de la prezentarea documentelor , dovada pe care am depus-o si la tribunal. S-a ajuns in aceasta situatie datorita faptului ca lichidatorul propus de instanta a binevoit sa accepte convocarea adunarii creditorilor ( reprezentata doar de mine- ca unic creditor ) in dimineata procesului ( convocare anuntata telefonic ) . Am tot insistat sa ne vedem ( in cadrul asa zisei adunari ) dar am tot fost amanati pe motive puerile ( sa treaca termenul de inscriere , sa treaca termenul de contestatie ......etc) , e drept ca am fi putut foarte bine sa convoc eu adunarea dar am mers pe principiul " ce face asta face oricare altul " , numai ca in momentul in care m-am prezentat la mult asteptata convocare a refuzat cu desavarsire sa-mi arate rapoartele ce le-a facut pana acum , a refuzat sa-mi aduca la cunostinta orice detaliu cu privire la posibilitatile de achitare a sumelor pe care mi le datoreaza debitoarea , tot ceea ce il interesa pe respectivul lichidator era confirmarea lui si un procent de 10 % din incasari ( ulterior la proces am aflat de la aparatorul asociatilor ca urmeaza sa se faca o incasare uriasa , cam de 6 ori suma pe care o am eu de primit , iar ideea de baza era sa ma capete de aliat in obtinerea acestei sume , restul s-ar fi dat la asociati si gata cu aceasta firma). Trebuie sa mai precizez ca procedura a fost deschisa de DGFP care intre timp a facut cerere de renuntare ca urmare a compensarii debitelor cu sumele de rambursat , iar creanta mea este nascuta din activitatea curenta ( pe perioada de observare ) , fapt ce a facut sa nu am "onoarea" de a-l cunoste pe acest lichidator .
In opinia mea, faptul ca nu ati avut dovada publicarii in BPI a determinat instanta sa respinga solicitarea dv.
Cred ca puteti face o noua cerere in acest sens la care sa atasati si dovada publicarii deciziei.
OK fac din nou cererea la care atasez dovada publicarii si o depun la dosar dar mai departe? Judecatorul doar ia la cunostinta sau trebuie sa se pronunte cu privire la aceasta cerere? Daca trebuie sa se pronunte cand se intampla asta ? Trebuie sa astept urmatorul termen de judecata sau se poate pronunta mai devreme in camera de consiliu? Cine ma asigura pe mine ca intre timp actualul lichidator nu ia masuri cu privire la acest dosar cu care eu nu as fi de acord( in ideea in care oricum a refuzat sa-mi puna la dispozitie documentele din care sa rezulte activitatea lui de pana acum , la fel cum a refuzat sa-mi arate rapoartele lunare catre instanta - imi creeaza senzatia ca se incearca tergiversarea acestui dosar doar pentru acei 10 % pe care ii doreste - apropo a refuzat sa incheie proces verbal cand m-am prezentat la convocare pentru ca nu am dorit sa-l confirm si am refuzat procentul de la remuneratie) Din momentul depunerii cererii actualul lichidator isi continua activitatea pe acest dosar pana la pronuntarea judecatorului? Doresc in mod expres sa vad rapoartele facute de acest lichidator ( acelasi cu administratorul judiciar ) pentru ca nu inteleg cum s-a reusit intrarea acestei societati in faliment la fix o saptamana dupa ce a fost confirmata incasarea aceea uriasa. As putea bine merci sa fiu de acord cu confirmarea si cu acel nenorocit de procent dar eu am colaborat destul de bine cu debitoarea ( facturile mele catre aceasta nici nu au ajuns la scadenta ) , toti ceilalti creditori au fost achitati in perioada de observare si am ramas doar eu care m-am inscris de teama de a nu pierde banii , cu atat mai mult cu cat sunt posibilitati de achitare( lucru recunoscut pana si de actualul lichidator) . Debitoarea nu a contestat insolventa insa a facut recurs la decizia de faliment , raportul lichidatorului prin care se cere intrarea in faliment nu e publicat , asa incat suntem tare curiosi cum s-a ajuns la falimentul unei societati care si-a achitat integral masa credala? Nu cumva judecatorul a fost indus in eroare prin omiterea in raportul lichidatorului ainformatiilor cu privire la achitarea integrala a creditorilor? Sunt mult prea multe semne de intrebare care nu-mi permit sa trec cu vederea acest dosar.
La urmatorul termen instanta o sa ia act de aceasta decizie. Raportul lichidatorului se poate contesta de orice creditor nemultumit.
Inainte de toate doresc sa imi cer scuze fata de dvs. (utilizator Oficiu Juridic)pt.exprimarea folosita in cuprinsul mesajului ce vi l-am adresat ieri.

Va pot da urmatorul sfat: intrati pe siteul www.buletinulinsolventei.ro la sectiunea Servicii BPI, si alegeti Serviciul Persoane Publicate in BPI - acces general.
Aveti posibilitatea de a cauta debitorul dupa mai multe criterii (J, denumire sau CUI, etc.). Cand apare pe ecran denumirea debitorului, dati un click pe aceasta si vor aparea informatii despre actele publicate pt.acest debitor in Buletinul Procedurilor de Insolventa. Va notati nr.de buletin. Vedeti ce acte va intereseaza apoi mergeti la Registrul Comertului din localitatea unde locuiti si, pe baza unei cereri si a unei taxe pe care va trebui sa o achitati, solicitati copii de pe buletinele respective. Procedura nu dureaza mult, cel putin in judetul in care locuiesc eu.
Lichidatorul judiciar are obligativitatea, conform Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, sa publice LUNAR rapoartele sub sanctiunea amenzii primite de la judecatorul sindic.

Va doresc succes si imi cer scuze din nou daca m-am adresat necuviincios.
:bow:
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
ContSters134600, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare lichidator iulianavoicu iulianavoicu cererea de schimbare lichidator se depune direct la registratura la tribunal, sau trebuie intai depusa o copie in BPI ?? (vezi toată discuția)
Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Adunare creditori nargyss nargyss Buna ziua, Sunt reprezentantul a peste 200 de salariati disponibilizati de catre o firma aflata in faliment (proc.simplificata).La prima ad.a creditorilor din ... (vezi toată discuția)