avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate lore9pop

Activitate lore9pop

Răspuns la discuția transfer
Va multumesc. Deci, inteleg ca exista posibilitatea, deoarece atat fct. de sef birou, cat si cea de secretar de comuna sunt fct. publice de acelasi nivel, bineinteles cu respectarea prevederilor alin.2, 4 si 5, daca conditiile de ocupare si experienta profesionala necesara sunt similare.:D
Răspuns la discuția transfer
De ce? Un temei legal, va rog.
In conformitate cu art.41, alin.3 din Legea 119/1996, republicata: "Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca sunt inscrise sau transcrise in registrele de stare civila romane. Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila se efectueaza cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei.Cetateanul roman este obligat ca, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului sau a extrasului de stare civila, sa ceara transcrierea acestor acte la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza domiciliaza".
In realitate insa, daca mentiunea de casatorie in strainatate nu a fost comunicata de catre autoritatile straine, catre locul de nastere al persoanei in cauza, nimeni nu stie ca ati fost casatorita in strainatate, daca nu solicitati transcrierea/inscrierea certificatului de casatorie strain, dar daca acea mentiune a fost comunicata, se va dovedi la urmatoarea casatorie ca ati declarat in fals faptul ca nu ati mai fost casatorita. Sfatul meu este sa va adresati starii civile de la locul de nastere, pentru inscrierea mentiunii de casatorie si respectiv de divort pe marginea actului d-voastra de nastere. Fiind vorba de UK, va trebuie certificatul de casatorie apostilat si sentinta de divort, de asemenea apostilata, traduse si legalizate.
Discuție transfer
Este posibil transferul de pe o functie publica de conducere, respectiv sef birou, pe un post de secretar in cadrul altei unitati administrative locale?
Răspuns la discuția despagubire dupa accident
va multumesc tuturor, voi contacta un avocat in cel mai scurt timp.
Acum trei zile am fost implicata intr-un accident, in timp ce ma aflam intr-un mijloc de transport in comun, accident produs din vina celuilalt conducator auto, nu a soferului microbuzului in care ma aflam.In urma impactului am suferit multiple leziuni posttraumatice, confirmate si de certificatul medico-legal, conform caruia timpul de ingrijiri medicale necesar vindecarii este de 6-7 zile, daca nu apar complicatii. De trauma psihica nu mai mentionez nimic, dar cei care au trecut prin asa ceva stiu foarte bine ce inseamna.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a beneficia de despagubiri din partea soferului vinovat.Va multumesc:)
Am un apartament cumparat pe numele meu.
Parintii mei au decedat, iar eu sunt unicul mostenitor, insa nu am deschis procedura succesorala din varii motive.Primaria pe raza careia se afla locuinta parintilor mei, mi-a trimis o adresa prin care ma instiinta de faptul ca trebuie sa platesc o oarecare diferenta la impozitul anual datorat (pt. locuinta care apartinea parintilor mei, actualmente decedati). M-am prezentat la sediul primariei si mi s-a spus ca este considerata a doua locuinta desii nu este inca pe numele meu.
Este posibil asa ceva?
Răspuns la discuția probleme cu primaria
va multumesc pentru indicatii
Cu ocazia amenajarilor efectuate la drumul comunal, ne-a fost afectata in proportie de 50 % o parcela care totalizeaza 1100m patrati, parcela care face accesul din drum la restul de teren pe care il avem (extravilan).
In urma discutiilor purtate cu reprezentantul firmei care efectueaza lucrarea, a reiesit faptul ca proiectul conform caruia se fac lucrarile respective este pe acea bucata de teren (personal nu am vazut proiectul). Ne-am adresat tot verbal viceprimarului comunei, acum vreo 3 saptamani, dar pana acum nu s-a rezolvat nimic, in sensul ca lucrarile continua tot pe terenul nostru, unde urmeaza sa se toarne si asfalt. Va rog ajutati-ma cu sfaturi