avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ankalupu

Activitate ankalupu

buna ziua,
sotul meu are un copil dintr o casatorie anterioara, copilul are 16 ani si a fost incredintat mamei spre crestere. mama aparasit domiciliul si copilul, copilul fiind lasat la bunici. tatal copilului fiind in strainatate s a dus de urgenta in Ro sa ia copilul, deoarece bunicii sunt batrani si nu pot avea grija de copil.
este vreun demers rapid pe care l ar putea face pentru a lua copilul cu el in strainatate?, intr o saptamana trebuie sa revina la lucru.Mama nu doreste sa se mai intoarca la copii, este plecata din tara si nu raspunde la telefon.
multumesc anticipat.

mentionez ca tatal are familia in UK, unde are si domiciliul si lucreaza in momentul de fata
Răspuns la discuția Pensie alimentara
din ca inteleg trebuie mers la tribunal stabilit cat trebuie sa platesc sau....? nu pot plati eu in contul mamei copilului acei 25 % dar raportat la minimul pe economie? se calculeaza din net sau din brut? multumesc
Buna ziua, am 2 copii din cosatorii diferite,pt unul din ei a fost stabilita pensia alimentara de 25% din salar, firma la care lucrez tragea lunar suma si o vira in contul fostei sotii. Daca nu mai lucrez cum trebuie sa procedez cu pensia alimentara. Din cauza unor probleme de sanatate sunt nevoit sa renunt la lucru. Cat ar trebui sa platesc in cazul in care nu am nici un venit? Multumesc
Discuție mostenire
buna ziua,
sora mamei mele care are in jur de 80 de ani, este vaduva iar singurul fiu al ei a murit. Are un nepot cu care nu mai tine deloc legatura. Matusa aceasta a avut o garsoniera pe care a vandut o si s a mutat la noi. din acei bani luati pe garsoniera a renovat o anexa a casei mamei mele iar pe restul de bani ii foloseste sa se intretina. ,,se intrtine singura,,
intrrebarea este, daca ..moare,, nepotul poate veni sa ceara ceva drept mostenire? Mentionez ca nu mai are absolut nimic pe numele ei, inafara cardului pe care vine pesia.
Răspuns la discuția capat de cerere disjuns
in cat timp ar trebui sa fac cerere de repunere pe rol?
multumesc
buna seara, am facut contestatie la executare, iar capatul de cerere a fost disjuns, judecatoria nefiind in cauza sa solutioneze cererile mele, al 2 lea capat de cerere a fost solutionat de tribunal,
întrebarea este, primul proces deschis, s a suspendat pana la solutionarea celui de al 2 lea capat de cerere, acum trebuie sa l redeschid eu sau se redeschide automat?
multumesc anticipat pentru raspuns
Discuție perimarea
in noiembrie 2016 am primit de la finante titlu executoriu pentru neplata cas, am contestat deoarece decizia de impunere nu era corecta, au anulat decizia din 2016 si au facut alta acum in august 2017, procesul fiind inca pe rol. nu am cerut sistarea executarii silite.
in cat timp intervine perimarea? avand in vedere ca nu au mai fost facute nici un fel de demersuri pentru a fi executata de anaf.
multumesc anticipat
buna ziua,

am dat in judecatta statul pentru recuperare taxa auto si am castigat. in 2016 am luat prima transa de la finante inapoi, dar anul acesta nimic, trebuia inca din aprilie sa iau a 2 transa. de la finante spun ca nu au bani.

ce pot face in situatia aceasta? imi e frica ca statul va face ce va face si nu ne va mai da inapoi banii.:sorry:
buna ziua,

exista vreo lege prin care ca angajat sa am dreptul la pauza?sa merg la baie in special. sau trebuie sa ma supun ca un sclav angajatorului si sa merg la baie doar de 2 ori in 8 ore in cele cate 10 min de pauza, dat fiind ca suntem peste 200 de angajati si trebuie sa stam la coada iar daca întârziem cumva ni se aplica sanctiuni.

problema este urmatoare: la firma la care lucrez, noi cei mai mici in functie stam 8 ore si 30 min la munca, si avem 2 pauze a cate 10 min si una de 20 min pauza de masa,
dupa cum am spus suntem multi angajati si nu destule bai sau cuptoare cu micro sa incalzim mâncarea rapid si se ivesc normal cozi. la fel si la baie. atunci daca întârziem 2 sau 3 min suntem sanctionati.


nu exista nici o lege care sa reglementeze aceste lucruri?

iar unii angajati stau 8 ore la lucru si au pauza de masa de 1 ora. in rest putând sa si ia pauza când vor.
X-(X-(
multumesc anticipat de raspuns
Disjunge capatul de cerere având ca obiect anularea deciziei de impunere a contributiei sociale de sanatate, care va forma un dosar separat. Suspenda judecata contestatiei la executare formulate de contestatoarea în contradictoriu cu intimata anaf pâna la solutionarea definitiva a contestatiei disjunsa din prezentul dosar.

trebuie sa deschid un nou dosar pentru acel capat de cerere?
daca nu l deschid ce se intampla?
multumesc anticipat