avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am 2 copii din cosatorii diferite,pt unul din ei a fost stabilita pensia alimentara de 25% din salar, firma la care lucrez tragea lunar suma si o vira in contul fostei sotii. Daca nu mai lucrez cum trebuie sa procedez cu pensia alimentara. Din cauza unor probleme de sanatate sunt nevoit sa renunt la lucru. Cat ar trebui sa platesc in cazul in care nu am nici un venit? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:04, 25 Martie 2019
Este necesar sa promovati o noua atiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, avand in vedere ca nu mai realizati venituri.
Instanta de tutela poate raporta pensia la salariul minim pe economia nationala.
din ca inteleg trebuie mers la tribunal stabilit cat trebuie sa platesc sau....? nu pot plati eu in contul mamei copilului acei 25 % dar raportat la minimul pe economie? se calculeaza din net sau din brut? multumesc
Dacă aveți deja stabilită suma prin decizie judecătorească, tot o instanță de judecata poate să va reducă obligația la veniturile din prezent. Altfel vă poate executa silit pe vechea obligație dacă nu cereți în instanță actualizarea obligației la noile împrejurări.

În lipsa unui venit dovedibil se prezumă că lucrați la negru, și veți fi obligat să plătiți pensia raportat la salariul minim pe economie.

Dacă din motive de sănătate nu mai puteți munci, aveți dreptul la pensie de boală, altfel nu o să va creadă nimeni că nu sunteți apt de munca dacă nu va pensionați pe bază de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gagiu_andra gagiu_andra Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu o lamurire ; sotul meu a fost casatorit si are un copil (sub tutela fostei sotii),acum avem impreuna un copil ,iar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara -somer Anacrsitina Anacrsitina Daca tatal ramane fara serviciu si este divortat din ce i se retine pensia alimentara in cazul in care are ajutor de somaj si cat i se retine ,sau nu are ... (vezi toată discuția)