avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu o lamurire ; sotul meu a fost casatorit si are un copil (sub tutela fostei sotii),acum avem impreuna un copil ,iar eu am 2 copii din prima casnicie ; sotul meu nu are nici un venit , ce suma trebuie sa plateasca lunar ca pensie alimentara pentru copilul sau din prima casnicie?

In speranta ca imi veti raspunde ,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:51, 15 Ianuarie 2010
in aceasta situatie instanta poate stabili o cota raportata la salariul minim pe economie. in functie de situatia concreta instanta de judecata este cea care stabileste cuantumul pensiei
Nerealizand nici un venit, instanta va stabili cuantumul pensiei raportat la salariul minim pe economie. Nu are relevanta faptul ca dv aveti doi copii din prima casatorie. Acestia nu vor fi avuti in vedere de catre instanta la stabilirea obligatiei de intretinere in sarcina sotului dv. Instanta va tine cont numai de cei doi copii ai sotului. Obligatia de intretinere datorata pentru cei doi copii poate fi de maxim 33% din salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara loremakkai loremakkai Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Sotul meu are un baiat din prima casnicie care, in urma divortului a ramas la mama, copilul avand ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)