avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
sora mamei mele care are in jur de 80 de ani, este vaduva iar singurul fiu al ei a murit. Are un nepot cu care nu mai tine deloc legatura. Matusa aceasta a avut o garsoniera pe care a vandut o si s a mutat la noi. din acei bani luati pe garsoniera a renovat o anexa a casei mamei mele iar pe restul de bani ii foloseste sa se intretina. ,,se intrtine singura,,
intrrebarea este, daca ..moare,, nepotul poate veni sa ceara ceva drept mostenire? Mentionez ca nu mai are absolut nimic pe numele ei, inafara cardului pe care vine pesia.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 2 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Batrana nu mai are nimic asa ca nu are ce mosteni nepotul, cu tot dreptul ce-l are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar vechi - bunic, proprietar nou - nepot denissz denissz Buna ziua, Doresc informatii cu privire la situatia urmatoare: Bunicul meu, tatal mamei mele, sotia decedata, proprietar al terenului si imobilului in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire miruna88 miruna88 Tatal meu a avut un frate si doua surori. Fratele lui a decedat acum ceva timp. De curând a murit si o soră. Eu m-am ocupat de inmormantarea ei, de toate ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)