avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate lalac

Activitate lalac

Buna ziua,
O societate care a inregistrat pierdere in ultimii 2 ani fiscali isi poate recupera datoria in anul fiscal in curs? Daca da, cum?
Mentionez ca la aceasta data societate are incasari si ar avea de unde sa-si recupereze pierderea fiscala.
Multumesc
Buna ziua,
Tatal meu a lucrat cu ani in urma la o intreprindere incadrat in grupa 2 de munca. Acum cand sa se pensioneze i s-a cerut sa aduca o adeverinta cu care sa dovedeasca ca pe perioada in care a fost incadrat la intreprinderea respectiva s-au platit pentru el contributiile corespunzatoare incadrarii la grupa a 2-a de munca. Problema este ca intreprinderea s-a desfiintat dupa revolutie si nu stim de unde sa scoatem adeverinta . O alta problema este si distanta, tatal meu locuieste in Botosani si intreprinderea la care a lucrat in tinerete a fost in Timisoara.
Discuție bilant contabil
Ce risca o societate daca nu isi debune bilantul pana la data de 13 august.
Răspuns la discuția faliment
In cazul in care firma are de recuperat tva, in ce masura lichidatorul va cere recuperarea lui si plata datoriilor din aceasta suma. Mentionez ca avem tva de recuperat in valoare de 4500lei.
Multumesc.
Răspuns la discuția faliment
Multumesc pt raspuns.

Dar datoria catre finante de unde se recupereaza?
Discuție faliment
Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul executorului judecatoresc? Mentionez ca societatea are ceva bunuri dar valoarea lor totala nu este f mare (marfa pe stoc, casa de marcat).
Va multumesc.
Avem o datorie catre bugetul de stat si in acelasi timp avei de recuperat o suma de 3 ori mai mare reprezentand tva de recuperat. Ma intereseaza daca se poate face compensare intre cele doua datorii.
Va multumesc.
O societate cu datorii la bugetul de stat, aflata in procedura de executare silita, poate sa ceara suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani?