avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta de unde sa reiasa contributia la grupa a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta de unde sa reiasa contributia la grupa a 2-a de munca

Buna ziua,
Tatal meu a lucrat cu ani in urma la o intreprindere incadrat in grupa 2 de munca. Acum cand sa se pensioneze i s-a cerut sa aduca o adeverinta cu care sa dovedeasca ca pe perioada in care a fost incadrat la intreprinderea respectiva s-au platit pentru el contributiile corespunzatoare incadrarii la grupa a 2-a de munca. Problema este ca intreprinderea s-a desfiintat dupa revolutie si nu stim de unde sa scoatem adeverinta . O alta problema este si distanta, tatal meu locuieste in Botosani si intreprinderea la care a lucrat in tinerete a fost in Timisoara.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:14, 14 Februarie 2011
lalac a scris:
Tatal meu a lucrat cu ani in urma la o intreprindere incadrat in grupa 2 de munca. Acum cand sa se pensioneze i s-a cerut sa aduca o adeverinta cu care sa dovedeasca ca pe perioada in care a fost incadrat la intreprinderea respectiva s-au platit pentru el contributiile corespunzatoare incadrarii la grupa a 2-a de munca.

N-am auzit de adeverinta care sa ateste doar plata CAS, nu si perioada lucrata in grupa de munca. Daca perioada este inscrisa in carnetul de munca, tatalui dvs. nu-i trebuie adeverinta. Daca nu este trecuta in carnet, este alta discutie. Actele trebuie sa fi fost preluate de Arhivele Statului. Trebuie sa va interesati in Timisoara.

Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea grupei a 2-a de munca Nicoleta-State Nicoleta-State Buna ziua! Tatal meu a lucrat in perioada 1972-1977 la Intreprinderea Mixta de Industrie Locala de Stat din Curtea de Arges, pe postul de strungar. Dupa ... (vezi toată discuția)
Obtinere documente de la firma care nu mai exista dinosaurusttt dinosaurusttt Buna ziua! Tatal meu a lucrat la Intreprinderea Tilib Bucuresti - Santierul 8 Timisoara, intre anii 1978 si 1986 incadrat in munca grupa II. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca calytul calytul Cine trebuie sa treaca grupa de munca pentru anii lucrati la CAP -urile care s-au desfiintat, mai ales ca am mentionat in cartea de munca ca am lucrat ca ... (vezi toată discuția)