avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate muku

Activitate muku

prejudiciu de imagine ? Nu pot sa cred ca poate veni oricine sa manance rahat oriunde doreste iar eu nu pot sa iau nici o masura impotriva lui...
Intr-o publicatie au fost aduse denigrari asupra societatii si produselor comercializate, fara nici un fel de acoperire reala sau dovada, pur si simplu minciuni. Administratorii societatii se apara ca este un mesaj primit de la cititori, desi, nu este publicat sub nici o forma autorul articolului. Binenteles, nu au cerut nici opinia noastra si nici drept la replica.

As vrea sa urmaresc in justitie administratorii publicatiei in ideea de publicare a minciunilor. Care sunt variantele?
Am citit mai multe subiecte referitoare la insolventa, am inteles ca in unele cazuri, administratorul poate fi executat silit pentru recuperarea datoriilor societatii.
Nu am inteles exact doua lucruri:
- daca poate fi urmarit penal in aceast directie
- care ar fi avantajul sa ceara administratorul intrarea in insolventa ( datorii doar catre stat ) si sa si aleaga lichidator

Ca si scurta completare, societatea are datorii la stat de sub 10.000 ron, eventuala insolventa si executare a admin. nu poate avea repercursiuni financiare ptr ca nu detine bunuri/venituri.
credit banca, ultima plata la ei in urma cu peste 14 luni, preluata de kruk international care a bombardat cu scrisorele si telefoane in rastimp.
Apoi apare o propunere interesanta.
Sold initial ( de cand nu s au mai platit ratele ) 40.000 ron, actualizat cu dobanzile kruk 53.000 ron. Ei propun impartirea acestei sume in rate egale, pana la maxim 132 de rate lunare, adica 10 ani, fara sa mai calculeze dobanda in rastimp, doar penalitati daca nu iti platesti la timp rata lunara stabilita.

Amuzant este ca rata initiala a bancii era de 800 ron, acum, cu propunerea kruk, este pe jumatate. DAR, aceasta intelegere se face pe genunchi pe doua foi volante, fara numar de inregistrare si fara stampila rotunda a societatii respective, doar cu o parafa a a agentului kruk.

Personal, consider avantajoasa propunerea, dar imi pare capcana. Mai exista optiunea sa traga de timp spre prescriere, dar cred ca pot intrerupe la nesfarsit termenul de prescriere cu o simpla scrisoare. Executare silita nu e cazul, ca nu au ce sa ii ia. Subliniez ca solutia imi convine, reesalonarea datoriei la aceasta valoare lunara e suportabila, dar foita care vor ei sa o semnez nu specifica absolut nimic de dobanzi, doar ca pot fi penalitati daca nu platesc la data stabilita ( nu si care sunt alea )

Pareri ? Sa le spun sa rescrie aceasta intelegere? Ce anume sa fie specificat?
faptul ca pe factura nu este stipulat un termen de plata nu va permite sa o achitati cind doriti dv....

Nu v-am intrebat ce imi permite, intrebam ce ma obliga?
Deci pe baza facturii, deschide actiune in instanta in care ma obliga sa platesc in totalitate factura, de aici, daca nu platesc poate cere insolventa, etc ?
Precizez: creditul este pe persoana fizica, luat de fostul asociat unic al firmei inainte de a infinta societatea in sine. Creditul nu a fost folosit in capitalul sau rulajul societatii.

Cum sa ceara creditorul persoanei fizice insolventa unei societati ce nu mai apartine respectivului?! INtrebasem daca eventual poate ataca si cere anularea cesiunii respective...
Exista o factura fiscala de furnizare marfa pe care nu este mentionat termen de plata. Nu exista contract comercial intre cele doua firme. S a platit partial suma facturata. Intre timp furnizorul respectiv a intrat in faliment si din cate stiu a fost stabilit un administrator pentru lichidare.

Cum voi fi silit sa achit diferenta din factura respectiva? La ce sa ma astept?
Datele sunt urmatoarele
-credit luat pe pers fizica neachitat
-nu exista bunuri (case, masini, alte valori)
-nu este casatorit, nu are copii
-nu este salariat, nu primeste somaj sau alte venituri
-a detinut o SC in pierdere in ultimii 2 ani, cesionata in favoarea unui prieten. SC are stoc marfa de appx 3.000 ron si cateva bunuri gen tel mobile. Exista un leasing auto pe aceasta societate (inca 2 ani de plata)
-cesiunea s-a facut dupa intreruperea platilor catre banca
-o societate streseaza telefonic si prin scrisori creditorul pentru plata datoriei de 35.000 ron fara alte actiuni

Intrebari:
- se poate obtine fostul drept de proprietate al SC cesionat, avand ca scop ( de ex. ) obtinerea proprietati auto dupa achitarea ei ? (nu stiu cum sa formulez, dar cred ca ati inteles )
-daca se ajunge la executarea silita, neavand ce executa data fiind situatia actuala, cat timp va putea fi urmarit debitorul pentru stingerea datoriei, adica, se mai pune problema de prescriptia datoriei odata facuta executarea sau oricum ar fi, la un moment dat, gen mostenire, se recupereaza valoarea?