avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate carmenuta2010

Activitate carmenuta2010

Discuție Vechime munca
În acest an, mi am depus dosar de pensie anticipata parțial cu penalizare, mi a sosit decizia de pensionare, și am constatat ca per. 25.01.1988-11.06.1988
ce este în cartea de munca, și luata în calcul, nu corespunde cu adeverință de vechime depusa la oficiul de pensii, unde este o alta per. 25.01.1988- 30.09.1988, iar din 01.10.1988 am revenit și am fost angajata pe per nedeterminata, cf carte de munca.
Menționez ca în perioada sus menționată 25.01.1988 - 30.09.1988 am fost angajata per determinata pe perioada Concediu medical al altei persoane. , iar din 11.06.1988 am întrat în concediu prenatal.
Am avut dreptul la concediu prenatal în aceasta perioada?? Este considerata vechime?
Multumesc.
Sotul meu împreună cu fratelui dețin o casa cu teren, fiecare locuiește în partea lui de casa,dar soțul meu vrea sa și vândă partea lui, și am fost la un notar, care ne a spus ca trebuie sa facem dezmembrare imobil.
Am contactat o firma autorizată care executa documentația top cadastrala. Casa se va împărți conform măsurătorilor care s au făcut pe teren, ȘI curtea care se va împărți în doua? Dezmembrarea se face în 3 loturi, este corect? Va mulțumesc.
In perioada anilor 1982 -1985 am lucrat la CEC Agentia Predeal part time (6 ore/zi) incadrata ca mandatar, fara a fi inscrisa aceasta in cartea de munca.Intrebarea este cum trebuie sa procedam legal pentru a obtine din partea sucursalei CEC Brasov o adeverinta care sa ateste aceasta, adeverinta necesara pentru constituirea vechimii in munca, cu stima, .
Se retine contributia la sanatate de 6,5% pentru conventiile civile, in ce baza legala ? si daca este legal ca Casa Judeteana de Brasov sa activeze pe site o "lista a rusinii" asa au numit-o ei, si sa-ti perceapa aceasta cota de plata incepand cu anul 2005.
S-a depus contestatie, cu acte, copii dupa decizie de impune anuala, si copie dupa cartea de munca, si buletin.Casa de Sanatate invoca Legea 95/2006, cf,art,257 alin.1. Ma intreb de ce trebuie sa achitam 2 contributii si la conventii civile , si la locul de munca unde suntem incadrati cu carte de munca, Astept un raspuns cat mai urgent, Va multumesc.