avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate george77

Activitate george77

Discuție ipoteca
buna ziua
- as dori sa ma imprumut de la matusa mea cu o suma de bani si sa punem acea suma ca ipoteca la imobilul pe care il detin.
- intrebarea este; putem sa trecem la sarcini si fara notarul public (ca sa evitam sa platim taxele notariale care sant destul de piperate),sau putem face actul si la un avocat oarecare?
- va multumesc
detin un imobil cu dreptul de uzufruct viager si din pacate am ramas in urma cu datoriile la intretinere iar proprietarul vrea sa ma dea afara din locuinta pentru ca nu am reusit sa platesc datoriile la intretinere.Nu detin nici un venit si nici lucruri nu am ce ar putea fi executate silit.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:-cu articolul de mai jos mentionat ,ma poate da afara din locuinta?Si daca da,in ce fel? Va multumesc.
-Art. 488
Sunt supuse urmaririi silite imobiliare bunurile imobile.
Pot forma obiectul urmaririi silite imobiliare si dreptul de uzufruct asupra unui bun imobil, precum si dreptul de superficie.
Răspuns la discuția donatie
si daca fac donatie,banca la o adica ma poate executa silit pt recuperarea imprumutului?
Discuție donatie
buna sera>>> as dori sa stiu daca pot dona copiilor mei un imobil pe care eu il detin ca nud proprietar>>>(asta ca banca sa nu ma poata executa silit)...taxa notariala este aceasi sau pot face actele si la un avocat?
Va multumesc pt raspuns>>>george
am un credit la o banca pe care nu mai reusesc sa o platesc ,nu lucrez si am si fam ,copii/creditul l-am facut fara ipoteca ,iar primaria mi-a reabilitat blocul si mi se cere sa platesc o suma de bani care pt mine este colosala.intrebarea mea ar fi:::banca si primaria,pt aceste neplati,imi poate scoate apartamentul la licitatie,adica sa ma execute silit?ce pot sa fac?>>>multumesc