avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca

buna ziua
- as dori sa ma imprumut de la matusa mea cu o suma de bani si sa punem acea suma ca ipoteca la imobilul pe care il detin.
- intrebarea este; putem sa trecem la sarcini si fara notarul public (ca sa evitam sa platim taxele notariale care sant destul de piperate),sau putem face actul si la un avocat oarecare?
- va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:23, 18 August 2010
Avocatul va poate intocmi contractul de vanzare-cumparare, dar nu il autentifica. Oricum ipoteca trebuie inscrisa in cartea funciara a imobilului. Situatia nu este atat de simpla ::)
Mergeti la notar.
nu puteti evita notarul si plata taxelor aferente.
doar contractul de imprumut intocmit de notar constituie titlu executoriu. s-ar putea ca oficiul de cadastru sa refuze inscrierea ipotecii in baza contractului de imprumut intocmit de avocat. in plus, s-ar putea ca avocatul sa va perceapa cam aceeasi suma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu garantie imobil cmary cmary Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)