avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate eddymutu7

Activitate eddymutu7

Buna seara,
ne-ar interesa sa intram in legatura cu un consultant ,
pt procedura de cesiune a unei societati comerciale(2 actionari catre 1),in Bucuresti.




buna ziua,am o oarecare nedumerire privind plata tvaului la transport
se da situatia:
persoana fizica,comanda produse din seoul koreea de sud,valoare 40 $
si transport prin DHL ,cost 50$,total comanda 90 $.
astazi am ridicat coletul si am platit TVA pe intreaga suma.Produs+transport.
ori inteleg tvaul pt produse dar pt un transport?

subinteleg ca prin transportul cu dhl achit un serviciu intracomunitar,incat nu am platit niciodata pana acum tva pe transport,cand am avut de a face cu ei.

formal este si mai rau,in declaratia vamala nu este taxat nici un serviciu de transport,ci doar umflata valoarea produselor de cca 2 ori.
asadar in rubrica de "pret de tranzactie" avem x,iar in rubrica "valoarea in vama" este 2x.
daca este pretul negru pe alb in factura,cine stabileste valoarea in vama atunci?si ce relevanta are?

in cazul de fata negociez cu acea companie pt o distributie exclusiva in estul europei, iar un avantaj este ca pot cumpara la niste preturi preferentiale(asta presupunand ca au verificat pretul de pe site).dar de vreme ce exista factura,extrase de cont si alte confirmari de plata pt o suma, ce importanta are acea valoarea in vama?
"Obligatie de a garanta pe cumparator

Obligatia de a garanta pe cumparator are dublu aspect: obligatia vanzatorului sa il garanteze pe cumparator pt evictiune si obligatia vanzatorului sa il garanteze pe cumparator de vicii.Garantia pt evictiune priveste garantarea cumparatorului in cazul pierderii dreptului de proprietate,totala sau in parte,asupra lucrului vandut ori tulburarea cumparatorului in exercitarea dreptului de proprietate asupra acestui lucru prin valorificarea de catre o persoana terta a unui drept asupra lucrului vandut si care determina excludereea dreptului dobandit de cumparator in temeiul contractului de vanzare - cumparare.

De exemplu,in cazul in care vanzatorul a instrainat succesiv bunul la doi cumparatori,unul din cumparatori va revendica bunul in justitie si, in cazul in care va castiga ,il va invinge pe primul impiedicandu-i proprietatea.
"


Buna ziua,in urma unei alte intamplari nefericite din viata as dori sa va adresez o intrebare practica:
-am achizitionat un autoturism de o valoare destul de ridicata in ideea de a o transforma in lichiditati oricand apare o opurtunitate.
Dar de curand(3 luni) a trebuit sa merg la Inspectoratul de politie,unde am fost citat in cazul unui dosar,si a trebuit sa dau cu subsemnatu ca nu instrainez autoturismul pana la incheierea procesului.
Am fost instiintat ca exista o plangere din partea unei companii de leasing,dar desi nu inteleg cum in procesul de cumparare si inmatriculare nimeni din autoritati nu a sesizat problema.
In cele din urma,am dat peste acest text cu Obligatia de a garanta pe cumparator
intrebarile mele sunt: - Fata de cine ar trebui sa formulez o plangere intrucat nu ma pot folosi de bunul achizitionat,practic il am blocat,mentionez ca sunt cumparator de buna credinta si nu-mi fac prea mari griji in privinta sentintei,insa aceasta perioada neagra imi provoaca mari batai de cap.

Nu stiu exact ce demersuri sunt de intreprins,bineinteles ca in primul rand asi dori sa se solutioneze cazul pt a putea dispune practic de activ,deocamdata simt ca-mi ieste ingradit acest drept,
exista solutii reale?

Multumesc anticipat
Buna ziua,imi puteti spune va rog care sunt procedurile pentru a obtine Certificatul de rezidenta fiscala,pentru aplicarea Conventiei privind evitarea dublei impuneri,pentru persoane juridice,in judetul Bucuresti.

Cat dureaza si care ar putea fi costurile aferente procedurii de eliberare?

Multumesc anticipat
Bun,o companie de transport, cu contract si cmr semnat,factura scadenta trecuta demult,nu mai reuseste sa ia legatura cu firma responsabila cu plata.(austrieci)

Ce posibilitati avem in aceasta situatie?
Sa presupunem,creanta este de 1.ooo si implicarea fizica a unui consilier nu isi are rostul dpdv economic.
Exista actiuni pe care le putem intreprinde de unii singuri?
[quote], un proiect de lege prin care tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au avut o firma in trecut, si-ar putea infiinta una cu un capital de cel putin 10 lei, pentru care vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe profit si salarii, timp de 3 ani. [/quote]

bun partea cu scutirea taxelor PT inregistrarea firmei este total neconvingatoare.
Ce puteti sa-mi spuneti despre aceasta scutire de la plata impozitului pe profit(s-a revenit la micro,deci pt impozit pe venit nu se aplica?) si de la plata contributiilor salariale (probabil la asta se refera mai exact) ?
presupun ca nu este vorba de o deducere totala nicidecum,imi puteti detalia va rog?


si 2,cu aceasta revenire la statutul de micro,practic n-au facut decat sa dea un intreg proces peste cap,pt ca vechile societati care si-au pierdut statul in 2010 nu si-l mai pot recapa din nou in 2011 ,corect?


=D>

Multumesc anticipat
Buna ziua,sunt in situatia de a-mi schimba activitatea curenta si sa trec de la simplu transport la comert sau export de fructe.
asi avea nevoie de cateva indrumari,inainte de a ajunge sa pun intrebari comisionarilor si agentilor vamali.
Firma romaneasca vrea sa cumpere 20t fructe din polonia sa le transporte in rus;moscova si sa le vanda acolo personal en gross sau cu amanuntu(fara a avea un client anume),presupun ca se poate atata timp cat transportatorul suporta pretul dezvamarii si alte taxe conexe.Sau pur si simplu la cumparator poate fi trecuta firma transportatoare avand in actul constitutiv codurile caen corespunzatoare.Dar punct de lucru,sau cum se poate comercializa marfa?
ce proceduri vamale trebuiesc urmarite in special,si la cine as putea apela la ajutor(consultanti/comisinari) pt asistarea la indeplinirea actelor,inclusiv pana la incheierea intregului transport.


Multumesc anticipat
Eduard K.