Nu cred ca vom mai recupera prejudiciul. Ei fac o practica din asta si practica aceasta trebuie sa inceteze. Cum? Ce trebuie sa facem pt ca ei sa poata fi opriti? Multumesc.
Buna ziua!
In anul 2012, sotul meu si-a girat la un IFN, un coleg. La acest contract a mai fost pusa giranta soacra titularului de contract. In 2014, sotului meu i-a venit poprire pe salariu, deoarece acel individ nu si-a platit datoria. Interesandu-ne sa vedem cum putem rezolva situatia pt a ne recupera banii, am aflat ca acel individ si soacra sa, au impreuna peste 10 dosare de executare silita, in care datoriile le sunt platite in general de giranti. Li se pune si lor poprire pe pensie(soacra) si salariu(ginerele), dar partea cea mai mare a sumei este platita de giranti. De exemplu: in cazul contractului in care girant este sotul meu, ei au deja poprire pe venituri si nu li se mai poate face poprire si pe acest contract; deci toata datoria inclusiv dobanzile aferente sunt platite de sotul meu. Asa fac si cu celelalte contracte. Pt ca nu mai pot face imprumuturi cu bancile pt ca sunt in baza lor de date, fac imprumuturi doar de la IFN-uri. Am apelat la un avocat care ne-a spus ca legal nu prea are nimeni ce le face si ca sunt dosare foarte grele. Totusi, chiar nu ii poate opri nimeni? Nu exista o solutie pt acesti indivizi care inseala si fac un abuz? As vrea sa pot face ceva, sa-i pot demasca, deoarece profita de oameni. Au putere de convingere mare si oamenii vor sa-i ajute, iar ei profita de acest lucru. As putea face plangere si la politie? Nu stiu ce as putea face, dar acesti oameni trebuie trasi la raspundere. Va multumesc.
Buna ziua!
In Regulile de Procedura Cadru ale ANPC se spune ca ''petiţiile formulate cu tardivitate, care se referă la fapte contravenţionale săvârşite în
termen mai mare de 6 luni de la data înregistrării petiţiilor, cu excepţia celor ce constituie contravenţii continue'' se claseaza. Ce inseamna contraventii continue? Eu am facut sesizare in urma clauzelor abuzive ale unei banci. Acele clauze exista inca de la inceputul contractului si pana in 2020. Nu inseamna ca sunt contraventii continue? Multumesc
Buna ziua!
In 2012 mi-am ajutat un coleg sa imprumute de la un IFN o anumita suma de bani, punandu-ma garantul lui. In 2013 am primit de doua ori notificari cum ca acesta nu-si plateste ratele. Dupa o discutie si promisiuni si nemaiprimind nicio notificare, am crezut ca lucrurile s-au remediat. Saptamana trecuta am primit executarea silita. El nu a mai platit si acum eu sunt bun de plata. Am eu vreo cale legala pentru a-mi recupera banii de la el? Pentru ca m-a inselat. Ce anume pot face? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Buna ziua!
Renuntarea la beneficiul de discutiune si de diviziune este o clauza abuziva in contract?
Multumesc
Buna ziua!
Am un credit la o banca si de curand am aflat ca ANPC a dat in judecata aceasta banca, datorita clauzelor abuzive. Recitindu-mi contractul, am realizat ca aceste clauze se regasesc si la mine. Nu stiu ce sa fac mai departe. Sa fac o sesizare bancii? Sa fac o plangere la ANPC? Sa astept rezultatul procesului si abia apoi sa fac ceva si anume ce? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Buna seara!
Sunt abonata la o retea de telefonie. Deoarece cred ca minutele aferente abonamentului s-au terminat foarte repede si avand si un cost suplimentar mare (cu toate ca eu obisnuiesc sa interoghez serviciul info-cost destul de des - de aceea nici nu-mi faceam prea mari probleme), am cerut ca inainte de a mi se emite factura, sa mi se elibereze un desfasurator al convorbirilor. Ei mi-au spus ca acest lucru nu este posibil pana la emiterea facturii urmatoare. Nu mi se pare corect. La alte retele de telefonie ai aceasta facilitate, mai ales ca daca eu primesc factura pe 27, trebuie sa platesc pana pe 30. Deci am putin timp pt a-mi rezolva doleanta. Si iarasi nu inteleg, de ce mesaje trimise de mine si pe care ar trebui sa le regasesc doar la ''articole expediate'', le gasesc si la ''curier intrari''? Adevarul este ca sunt extrem de suparata si daca nu gasesc o cale de comunicare cu aceasta companie, nu stiu unde m-as mai putea adresa. De aceea va rog pe dvs sa ma sfatuiti.
Va multumesc
Multumesc mult pt informatii. O zi buna va doresc.
Buna ziua! Suntem, eu si familia mea, in urmatoarea situatie: sotul meu este salariat, eu sunt somera, iar fiica noastra este studenta la doua facultati. Intampinand reale probleme financiare si doar sotul meu avand un loc de munca, fiica noastra ar avea dreptul la un anumit ajutor social? Si daca da, ce trebuie facut in acest sens? Multumesc!